Lehet, hogy autista (lesz) a kislányom?
9 hós,és egyébként egy normális babának túnik. Szereti a társaságot az embereket.
DE.
Nagyon rendszeresen csinálja,hogy ül magában a földön,és előre-hátra ringatózik.(Amikor zenét hallott először csak akkor csinálta, kvázi mint aki táncol,de mostmár zene nélkül is csinálja) Illetve gyakran fogja a fejét kétoldalt,meg huzogatja a fülét.
(nem fáj a füle,nincs semmi baja)
Ez lehet egy kialakuló autizmus jele,vagy ezt a babák szokták csinálni?
A barátnőm kisfiánál most állapították meg az autizmust. Neki azt mondták, hogy ennek pár jellegzetes tünete van: a baba nem kommunikál (vagy az esetleges beszédet nem kommunikációra használja), nehezen fogad el új dolgokat (főleg a hozzátáplálás, etetés nehézkes), nem igazán szoktatható szobatisztaságra, másképp reagál emberi közeledésre, elvan a maga világában stb.
Nálad sok minden még nem aktuális. Szerintem nincs a babáddal gond, de ha tartasz ettől, akkor beszéld meg a gyerekorvossal!
Nagyon kicsi még a babád, két éves kor körül diagnosztizálható csak az autizmus. Ne idegesítsd magad!
Amit leírtál egyébként teljesen normális!
A mai napig nem értem,miért kell lehordani az embert,azért mert feltesz egy kérdést.
Természetesen azért kérdezem meg,mert egyrészt aggódom érte,másrészt meg mert nem értek az adott témához.
Mindenkinek köszönöm a választ,megnyugodtam.
az enyém 10,5 hónapos, ha ilyen kedve van, ő is csinálja ezeket. én soha nem gondoltam, hogy autista lenne. :) nyugodj meg, semmi para nincs, egészséges a gyerkőc! :)
noj
ÁÁ, biztos nem autista! És én is úgy tudom, hogy ezt csak 2-3-4 évesen lehet észrevenni. Ez nem olyan mint a down-kór! Egyáltalán nem.
Az enyém azt csinálja, hogy ha valami épp nem tetszik neki üti a saját fejét. Hát,akkor Ő sem úgy néz ki mint aki normális de sok gyerek csinálja. Remélem leszokik róla mert olyankor tényleg olyan mintha danda lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!