Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Még egy hozzátáplálásos...

Még egy hozzátáplálásos kérdésem lehet?

Figyelt kérdés

Most szeretném elkezdeni, kisfiam 5 hónapos.

Szóval adok neki 5 napig almapürét, mindig többet. Aztán 5 napig őszit, azt is többet...és így tovább. Ha a kóstoltatás után szoptatom, akkor mondjuk a 4. napon, amikor almát eszik, kevesebbet szopizik. Ha elkezdem az őszit, akkor megint többet fog, és napról napra kevesebbet szopizik? Bocs, de nem értem.

2010. febr. 12. 08:38
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem egészen így kell csinálni. Két szoptatás között kell kóstoltatni.. hidd el az első 3 kanáltól nem megy el az étvágya a következő szopinál is éppen annyit fog enni, mint rendesen. Később, mikor már megeszik egy fél üveggel, akkor is hasonlóképpen fog szopizni. Szerintem ha 5 napig adod az almapürét az nagyon durva..pontosan elég 3 nap is, a 3. napon már el fog pár kanállal fogadni. Utána lehet kóstoltatni az őszit is, nem biztos, hogy az alma sikeres lesz, legalábbis nálunk nem jött be. Sok sikert.
2010. febr. 12. 08:51
 2/5 anonim ***** válasza:

Én a de.-i szoptatás előtt kezdtem a kóstoltatást almával, barackkal. Mindig szopizás előtt adtam neki pár kanál almapépet, majd napról-napra egyre többet, aztán alma mellé adtam egy kis barackot is, majd abból is egyre többet. Utána már barackból adtam nagyobb adagot és így tovább. A lényeg, hogy úgy gyümölcshöz apránként szoktasd hozzá, de amit megszokott azt adhatod mellette nagyobb adagba. Én 3 hét alatt váltottam ki egy teljes szopizást, de persze előbb is ki lehet.

Almával kezdtük, majd őszibarack, sütőtök, meggy, stb.

2010. febr. 12. 09:10
 3/5 anonim ***** válasza:

Előző vagyok!

Az nem írtam, hogy gyümölcs evés után mindig megszoptattam. Egyre kevesebbet szopizott, mivel egyre több gyümölcsöt kapott. Mikor már megevett egy egész üveg bébiételt, akkor már nem szopiztunk, csak inni adtam neki evés után.

2010. febr. 12. 09:12
 4/5 A kérdező kommentje:
Tehát ha új ízt akarok neki adni, azt mindig a másikkal keverjem? És ha pl. a krumplit akarom megkóstoltatni.
2010. febr. 12. 09:23
 5/5 anonim ***** válasza:

A krumplit én a déli szopizás előtt kezdtem el adni. Tízóraira nem kapott krumplit, hanem magába adtam pár kanállal szoptatás előtt, majd egyre többet, de pl. almával is adhatod.

Nem muszáj keverned. Külön külön is adhatod.

2010. febr. 12. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!