Még egy hozzátáplálásos kérdésem lehet?
Most szeretném elkezdeni, kisfiam 5 hónapos.
Szóval adok neki 5 napig almapürét, mindig többet. Aztán 5 napig őszit, azt is többet...és így tovább. Ha a kóstoltatás után szoptatom, akkor mondjuk a 4. napon, amikor almát eszik, kevesebbet szopizik. Ha elkezdem az őszit, akkor megint többet fog, és napról napra kevesebbet szopizik? Bocs, de nem értem.
Én a de.-i szoptatás előtt kezdtem a kóstoltatást almával, barackkal. Mindig szopizás előtt adtam neki pár kanál almapépet, majd napról-napra egyre többet, aztán alma mellé adtam egy kis barackot is, majd abból is egyre többet. Utána már barackból adtam nagyobb adagot és így tovább. A lényeg, hogy úgy gyümölcshöz apránként szoktasd hozzá, de amit megszokott azt adhatod mellette nagyobb adagba. Én 3 hét alatt váltottam ki egy teljes szopizást, de persze előbb is ki lehet.
Almával kezdtük, majd őszibarack, sütőtök, meggy, stb.
Előző vagyok!
Az nem írtam, hogy gyümölcs evés után mindig megszoptattam. Egyre kevesebbet szopizott, mivel egyre több gyümölcsöt kapott. Mikor már megevett egy egész üveg bébiételt, akkor már nem szopiztunk, csak inni adtam neki evés után.
A krumplit én a déli szopizás előtt kezdtem el adni. Tízóraira nem kapott krumplit, hanem magába adtam pár kanállal szoptatás előtt, majd egyre többet, de pl. almával is adhatod.
Nem muszáj keverned. Külön külön is adhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!