Anyukák! Az aludj jól gyermekem módszert ma kezdtem el a babámon! Nagyon rossz hallgatni ahogy sir és olyan sokáig hogy a szivem szakad meg! Most 8 hós! Ti hogy birjátok?
5 percenként mentem be hozzá és beszéltem neki de ő annyira szoritotta a kezem hogy el sem akarta engedni! Annyira sajnáltam!! Végülis ugy aludt el hogy fogta az ujjam!!
De nem is szabad bennt maradni nála,igaz?
Ez egy nagyon rossz módszer. Leginkább arról szól, hogy arra "idomítjuk" a gyereket, hogy most már egyedül kell este elaludni. Egy 1.5-2 éves gyereknek már talán el lehet magyarázni a dolgokat, talán, de nem egy picinek. Megijed, nem tudja mi történi, néhény napon keresztül álomba sírja magát, majd beletörődik:
Pesze anyuka válogatja. Nekem nem jelent nehézséget este megszoptatni a másfél évesemet, majd odabújni mellé, amíg elalszik /az egész max. 10 percet vesz igénybe/. Ez szerintemn nem nagy áldozat az édes álomért.
Nem értem - és nem vitát szeretnék, csak tényleg nem értem - hogy miért jó az, ha a gyerek, főleg a picibabák, egyedül alszanak el??
Első vagyok!:)
Én 7 hónapja nem aludtam szinte semmit.Éjjel-minden túlzás nélkül- 10-15-ször felkel.Nappal összesen 1-1.5 órát alszik!!!!
Na,akkor most beszéljünk a fáradtságról!
És nem kínzom.Ha sír odabújok,ha 15.szörre kel éjjel,megnyugtatom és visszaringatom.
Ezért vállaltam gyereket,mert minden fáradtságot és kínt megér h neki a legjobb legyen.
Hát, nálunk is voltak rosszabb napok, amikor jött a foga pl, de hát ez a dolgom, hogy vele legyek. Ha fogzik a baba, aludjon bárhol, fel fog kelni és az anyját akarja. Ilyenkor gondolom mindenki bemegy hozzá.
Akik külön alszanak, azok nem sokat alszanak azokban a hónapokban. Ezen túl kell lenni. Mi együtt alszunk, így ha felébred, csak átölelem, vagy cici, és 5 mp múlva alszik is. Nem sűrűn kel éjjel, és kipiheni magát mindenki még a legfogfájósabb időszakban is. Ha későn fekszem sem kel fel, amíg nem vagyok bent, csak ha fáj valamilye, mert tudja, hogy úgyis jövök és hozzábújok nemsokára.
Nálunk ez jött be és ez így mindhármunknak jó, imádunk vele összebújni, egyátalán nem érezzük tehernek, sőt.
Persze azt is megértem, ha valaki más típus.
Ha majd abbahagyja a cicit, akkor lesznek változások, kap egy igazi ágyat, de akkor már akkora lesz, hogy meg fogjuk tudni vele beszélni, hogy külön alszik. Egy ideig ott leszek mellette, amíg elalszik, és szépen lassan kijövök a szobából. Ez majd ovis kora körül lesz esedékes, és lehet, hogy eltart néhány hétig, de kíméletes lesz. Ismerek olyan anyukát, akinek a fia 2 évesen fogta magát és bevonult a kicsi ágyacskájába és jóccakát:-)
És aki együtt alszik a gyerekével, az pl. mikor van együtt a férjével? És hol? A gyermek mellett, fölött... :S Nekem a nőgyógyászom mondta elsőként, hogy ne rontsam el se a gyereket se kettőnk kapcsolatát azzal, hogy engedem közöttünk aludni. Reggel a 6 órási kajcsi után ott alszik velem még 1,5-2 órát, miután a férjem elmegy dolgozni, de este szó nélkül le tudom fektetni a kiságyba, és 5 percen belül alszik is, mert tudja, hogy aludni kell este van, és mert ezt szokta meg.
Kitartás, menni fog!
4 hónapos baba anyukája
Hát nem épp csak az ágyban párnák közt lehet szexelni. Nekünk a terhességem előtt is nagy volt a fantáziánk, szeretjük a változatosságot, nem sűrűn bújtunk össze ágyban. Fürdőszoba, konyha, nappali kanapé, nappali padló, autóban a garázsban stbstb
Köszönjük tökéletes a kapcsolatunk:-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!