Hogyan tudnám a gyermekem étvágyát jobbátenni? 2 éves kislányomnak nagyon rossz az étvágya, keveset eszik és ettől nagyon rossz a kedve, nyűgös, levert, kötekedős.
Amikor a kisfiam 2 éves volt, annyira nem akart enni, hogy volt olyan nap, amikor két bögre kakaónál többet nem lehetett belékönyörögni, pedig én "ősanyaként" sosem vettem bolti bébiételt, mindent magam főztem frissen, háziasan, finoman, akkoriban mégsem kellett neki. Már sírtam. A gyerek csontsovány volt, ennek ellenére a doktor nénink megnyugtatott, hogy ez ebben a korban gyakran előfordul (nőnek a fogacskák, ami már kibújt, annak is a helyére kell illeszkednie, stb.), várjak türelemmel. Neki lett igaza, néhány idegtépő koplalós hét után a gyerkőc még a vasszöget is kirágta a falból.
Azóta kisgyerekekkel kezdtem foglalkozni és már csak mosolygok, amikor egyik-másik hétszámra csak túrkálja az ételt, mert idővel - ha nem erőlteted és ezzel nem alakítasz ki a pöttömben egy nagyon erős ellenállást - mindegyiknek visszatér az étvágya. Szóval, csak nyugalom, minden rendben lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!