Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan készítitek el a céklát...

Hogyan készítitek el a céklát babátoknak? (Főzni, vagy sütőben sütni? Egészben vagy feldarabolva? )

Figyelt kérdés
Mit tegyek hozzá? És ha több lett, hogyan tároljátok, és meddig? Köszi.
2010. febr. 10. 15:35
 1/6 anonim ***** válasza:

Én egészben főzöm mert darabolva nagyon kimegy a színe és furcsán néz ki. Krumplival szoktam összetörni egy kis husikával. Ha már eheti, akkor joghurttal habarhatod.

Magában is finom mert édes, de adhatod még reszelt almával is. Nem tudom milyen fagyasztva, mert nem szoktam két adagnál többet főzni azt pedig 2-3 napon belül megesszük.

10 hónapos kisfiú anyukája

2010. febr. 10. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Alaposan megsúrolom, megszurkálom hústűvel, alufóliába csomagolom. Sütőben puhára sütöm. Krumplival keverve pépesítem vagy almával is finom. Így nem megy ki belőle annyi ásványi anyag, mint főzve. Fagyasztani is lehet, de én csak magában szoktam, a krumplit frissen főzöm hozzá. A fagyasztóban -20 fokon fél évig tárolhatod.
2010. febr. 10. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Akkor meg se hámozzam és fel se daraboljam? Mennyi idő alatt fő meg? Amit vettem az akkora mint egy nagy szem krumpli. Az én lányom 7 hónapos múlt. Már adhatom neki ugye?
2010. febr. 10. 16:03
 4/6 A kérdező kommentje:
A második válaszolótól kérdem, hogy mennyi ideig süssem? a sütés jó ötletnek tűnik. Azt is hallottam, hogy a sütőzacskóban darabolva sütik. Nem tudom, melyik a legjobb és leggyorsabb megoldás.
2010. febr. 10. 16:06
 5/6 anonim ***** válasza:
Én fözni szoktam. Meghámozom,feldarabolom,krumplival,répával megfözöm.
2010. febr. 10. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Azért érdemes héjastól sütni-főzni, mert így benne maradnak az ásványi anyagok, amiket ugye a főzővízzel kiöntenénk és különben is lebomlanának. Nem tudom pontosan megmondani, mennyi ideig sül, mert ugye a sütők se egyformák. Az enyémben kb. 3/4-1 óra alatt lesz puha. Amikor sül, néha megnyomkodom, hogy tudjam, hogy áll. A sütőzacskó is jó lehet, én még nem próbáltam. De az alufóliás módszernél nagyon finom, édes lesz a cékla.
2010. febr. 10. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!