Mennyire fontos korszerű, új kiadású babagondozási könyvet venni?
Na jó, gondolom, hogy nem fogok fürdetés közben nyitott könyvvel állni a fürdőkád mellett, benne a gyerek... de vannak biztosan alapvető dolgok, amikről tényleg fogalmam sincs, és ha egyszer elolvasom, már talán lesz valami halvány lila gőz.
Na, de az a kérdés, hogy ez is jó? Vagy hiperkorszerű kiadás kell?
2 gyerekem van (2 éves és 4 hós). Nekem is Spock van, még anyué volt. Teljesen jó. Én akkor nyitottam csak ki, amikor kiütéses lett a gyerek, meg hogy milyen sírás mire utal.
A hozzátáplálást nem ebből a könyvből "tanultam".
Ha bármi olyan kérdésem volt, akkor az orvost, védőnőt, internetet kérdeztem.
Szerintem sem baj ha van :-)! Nekem egy kislányom van, de mikor megszületett megvettem a Suttogó könyvet (tudom, az más), kb 15 oldalt olvastam el, mert felesleges volt.
De viszont szerintem a Spock könyv jó, nem hinném hogy 'elavult', persze vannak dolgok amivel a mostani orvostudomány nem ért egyet. Na, ez az amiben neked kell dönteni :-))
hát ha nem az van benne, hogy kenjük csukamájolajjal..meg hasonlók..
a Suttogóban nagyon jó tippek voltak számomra
(pl. úgy tegyük a kádba, hogy arca lefelé nézzen, lássa mibe megy, ne pedig úgy, hogy háttal, mert így kevésbé ijesztő,(amúgy én 3.fürdetésnél rájöttem, hogy a 37 fok az neki hideg, mert melegebb vízben egy hangja sem volt..) vagy: meztelen pelenkázás esetén tegyünk a mellkasukra ruhát, bármit, ezzel nem érzi védtelennek magát, nekem nagyon sok pontja bejött és működött, kitér a "száraz fürdetésre" is, ami első napokban nem viseli meg annyira a babát, van benne teszt is, hogymilyen típusú lehet a babád, mert pl külön foglalkozik mindegyikkel pl a mimóza lelkűnél, aki pl mindentől megijed, fokozottabban figyelni kell, hogy szeretgetve, kézben legyen, a morcogósnál nem kell idegbajt kapnunk, ha milliószor sírva kel, rosszekdvűen, mert mi is kelünk bal lábbal, csak ő sűrűbben, meg sorolhatnám.)
Régen szerintem nem tértek ki ennyi mindenre, mint ahogy mamám is olyanokat mond szinte mindenre ahogy a babámmal törődöm, ohgy ő azt nem is nézte, azzal ő nem is foglalkozott amikre én figyelek (még arra is, hogy melyik újszülöttreflex mikor tűnik el, mikor jön más reflex, meg a legújabbak, stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!