Vajon ezt kivizsgálják valahol vagy nem tulajdonítanak neki sokat?
1 éves a fiam, ő a második gyermekem.
Minden kötelező dolgot megcsinált az egy év alatt. Szóval a képzeletbeli listát kipipáltuk így-úgy az egy év alatt.
Elég erős volt már a születésekor is. Minden ismerős, családtag és még ismeretlen is (szülőszobán) azt mondta, hogy életerős, egészséges, vasgyúró a gyerkőcünk.
A nagyobbik gyerekünk totális ellentéte.
Viszont aggódom azért, mert van, ami nem hagy nyugodni.
Nem az a gagyogós, beszélő fajta. Igazából talán ha 2× hallottam eddig "mamamam és tatata" vagy bármi mást "mondani". A nagyobbik gyerekem már 2 hónaposan adta ki a torokhangokat, stb. A fiam pedig inkább sikongat.
Én ezt jeleztem ma a státuszon a gyerekorvosunknak, aki egyből azt kérdezte, hogy a szavakat felismeri e? Tudja -e társítani a szót a tárgyhoz?
Ez megvan, egyszerű utasításokra reagál, megcsinálja. Tiltásokat is megérti.
Csak fura nekem, hogy ő nem "beszél".
A másik meg az, hogy 1 éves, de még mindig sír és cirkuszol, ha öltöztetem/öltöztetjük. Van, hogy nyűglődik és hisztizik, bárhol is vagyunk és bármit is csinálunk.
Persze, vannak sírósabb babák, de 1 éves korra nem kellene már ezt valamennyire "kinőniük"?
Nekem elég nehéz volt elfogadni, hogy igaz, hogy testvérek, de teljesen mások:) Nálunk is 1 éves a kicsi, és kb. mindent máshogy csinált, mint a tesója. Szerintem teljesen rendben van, ennyi idősen még szavakat sem kell feltétlen használni, ha megért bizonyos dolgokat bőven elég. Főleg, ha ő kisfiú, a lánykáknak jobbak a nyelvi készségeik.
Az enyém is cirkuszol, ha öltözni kell (kivéve, ha kabátról van szó, akkor már tudja, hogy kimegyünk). Vannak érzékenyebb emberek, ők nyilván babakorukban sem olyan rugalmasak:)
:DDDDDDD hahahahah
Ez jutott eszembe az utolsó kérdésedre.
1 évesen kezdik csak a gyerekek a nyüglödést. kb 8 hós korban eszmélnek rá, hogy van saját akaratuk és kb 1 éves korukra kezdik ezt gyakorolni, egészen a korapubertás korig.
Szóval nem nem kell ezt még kinöni.
A beszédre még ennyi idösen nem sokat tudnak mondani. Majd 2 évesen van követelmény 10 szó kimondása, és hangokra reakció, mint kutya ugatás és mondani hogy wawa, vagy szirénára felfigyelni és mondja nino.
Lehet, hogy vicces, de amikor a nagyobbik gyerekem volt 1 éves, akkor pont hogy csillapodott nála már jó ideje a sírás, nyűglődés.
Most 4 éves és jön kifelé a hisztikorszakból. A dackorszakot már szerencsére 2-3 éves korában túl éltük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!