Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyit alszanak a kb. 6-7...

Mennyit alszanak a kb. 6-7 hónapos babák nappal?

Figyelt kérdés
Néhány napja azt vettem észre, hogy a kisbabám rengeteget alszik, állandóan fáradt. Este 9 körül elalszik, utána éjjel felébred, jön mellém az ágyamba, de ott amint elalszik, én átmegyek egy másik ágyba, hogy ne zavarjuk egymást. Aztán reggel hétkor kelés, de fél 9-9 körül már megint alszik úgy 11-ig. Aztán 13 körül már dörzsölgeti a szemét. Mivel egy etetés van nálunk 14 körül, ezért próbálom húzni az időt, de etetés után 14.30-kor már megint alszik legalább másfél-két órát. Normális ez? Tény, hogy alul jönnek a fogai, de még nem hallottam, hogy ez fokozott aluszékonysággal is járna. Másnak is van ilyen álomszuszék babája, vagy jó lenne elgondolkodnom az okán?
2008. aug. 21. 14:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Nálunk is volt sokkal éberebb időszak, de most mi is kb ennyit alszunk. Kislányom 6 és fél hónapos, neki most a szemfoga jön. Én nem gondolkodtam azon, hogy ez baj lenne, én is csak csodálkozom, de amúgy jókedélyű, úgyhogy tuti nincs baj. Üdv:-)
2008. aug. 21. 15:16
 2/7 anonim ***** válasza:
Az én 7 hónapos babám is mormota korszakban van, pedig eddig jó, ha fél órát aludt napközben. Most 6-kor kel, 8-12-ig alszik, ebéd közben már annyira dörzsöli a szemét, hogy a szemöldöke is főzelékes:-), 14 körül elalszik és 16-17 h-ig nem kel fel. Az éjszakát átalussza. Én a hozzátáplálásnak tudom be, mert egy hónapja váltottuk ki az ebédet ill. már a tízórait és az uzsonnát is és rohamos hízásnak indult. Nagyon kevés volt már a tejem, így szinte állt a súlya, de most több mint egy kilót hízott egy hónap alatt / hál' istennek /, szerintem a szervezetének ezért van szüksége sok pihenésre.
2008. aug. 21. 17:06
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Jajj csajok de örülök nektek!!!! Már én is kezdtem aggódni mi van a kislányommal, eddig örültem ha fél -1 órákat aludt egyszerre napközben, de most 1-1,5 órákat alszik. Azt hittem baja van, de ezek szerint nem. KÖSZÖNÖM!!!!!
2008. aug. 21. 17:53
 4/7 anonim ***** válasza:
6 hós kisfiam 3x30 percet alszik csak :(
2008. aug. 21. 19:09
 5/7 anonim ***** válasza:

Az enyém hét hónapos kora óta úgy alszik, hogy este 8-tól reggel hétig, aztán 10-kor tízóraizik, utána alszik 1-másfél órát, aztán 2-kor ebéd, utána megint kb. 1-másfél óra alvás van.

Amúgy egy valamit nem értek. Azt mondod, hogy éjjel, amikor felébred, utána melletted elalszik, aztán te át mész egy másik ágyra. Ilyekor otthagyod a babát az ágyon? Vagy átteszed a kiságyba?

2008. aug. 21. 19:22
 6/7 anonim ***** válasza:

Amúgy teljesen normális a napi két alvás.

elpző voltam

2008. aug. 21. 19:23
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem teszem a kiságyba, mert felébred közben. Ugyanabban a szobában maradok, csak egy másik ágyon. Szuperbiztosan van a baba elhelyezve, nem tud leesni, erről gondoskodtam. Ha esetleg erre gondoltál :-)
2008. aug. 22. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!