Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, ti az összes kinőtt...

Anyukák, ti az összes kinőtt kisruhát odaadjátok testvérnek, rokonnak?

Figyelt kérdés

Van egy 2 éves kisfiam és egy 5 hónapos kislányom, tehát jó sok ruhát vettünk már nekik, lassan el sem férünk a kisruháktól.

Amikor otthon, családon belül szóba kerül, hogy milyen sok kinőtt kisruha van már itthon akkor mindig rámszólnak anyuék, hogy nem ám eladod őket, kell majd az öcsédéknek is. (náluk 2-3 éven belül aktuális a baba)

Erre persze nem mondok semmit.

Lehet, hogy irigynek gondoltok, de én nem szeretném az összes ruhát odaadni a tesóméknak. Amiket anyuék vettek a gyerekeimnek egyértelműen megtartom tesóméknak, de több szár ezer forintom van a kisruhákban, úgy tudok csak újakat venni a gyerekeimnek ha a régieket eladom.

Ha gazdagok lennénk, nem lenne ilyen problémám.

Ti ezt hogy látjátok?

Pl most is eladtam pár ruhát amiket már kinőtt a kisfiam, abból a pénzből már meg is vettem a következő méretű ruhákat. Én szeretek előre gondolkodni, most még 98-asokat hord, de örülök hogy már vettem jó pár 104-est is.

Természetesen bőven kapnak majd tesómék ruhákat, az általam vett ruhák kb 60%-át tudom eladni, a többit megkapják, de például az igazán szépeket eladom, mert nekem is abból van pénzem.

2015. jan. 20. 13:38
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Egy db ruhát nem adtam el soha. Tesómnál (lány) még nincs gyerek, de az ő barátnőjének már 2 is, nekik is simán odaadtam mindent. Most jelenleg a lányos ruhák az unokatesómnál vannak. Kölcsönadom, aztán visszaadják.

3 gyerekünk és rengeteg ruhánk van.

2015. jan. 20. 17:51
 12/13 anonim ***** válasza:

Én szelektálok minden ruhaméret kinövése után:

1. a nagyon szép/cuki/kedves emlékeket őrző ruhadarabokat elrakom a család következő gyerekének (aki lehet vagy a tesómé, vagy a férjem tesójáéké vagy a sajátunké, bár ez utóbbi még odébb van)

2. az átlagos, de jó állapotban levő, nem foltos, nem szakadt ruhákat eladom (én sem kapok értük sokat, 300-500 Ft-okért adok túl a kisnadrágokon-felsőkön, de csomagokban teszem fel, így összejön párezer forint)

3. a besárgult, foltok, szakadt, kopott ruhákat pedig felhasználom takarításhoz, portörlésnél, felmosásnál nagyon jól jönnek.

Szerintem jól teszed, hogy amit tudsz, azt megpróbálsz eladni, de a ruhák egy részét megtartod. Jut is, marad is.

2015. jan. 20. 20:47
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Igen, azért egy részét megtartom tesóméknak, de van amiket eladok. Én is csomagban adom el őket 400-500ft-os darabáron, a nagyobb méretű szinte új ruhákat 800-1000ft-ért tudom eladni.

2015. jan. 20. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!