Mi a véleményetek arról, hogyha a kisbaba együtt alszik a szüleivel?
"Van valami veszélye?"
Igen. 10 éves korában is egy ágyban akar majd aludni a szüleivel. Arról nem beszélve, hogy a bepisilős időszak sem lesz túl kellemes egyik résztvevő számára sem. Intimitás? Szex? El lehet felejteni. Jah, hogy az máshol is lehet csinálni? Az ilyen gyerekek sehol nem maradnak szívesen egyedül.
A fiam az első kb. 5 hónapban a saját ágyában aludt, bár nagyon zaklatottan, sokszor keltünk. Aztán új lakásba költöztünk, ahol kapott saját szobát, de képtelen volt megszokni, és volt, hogy több órát virrasztottunk éjjelente. Úgyhogy magunk közé vettük, és végre aludtunk, ja, az éjjeli szopik is könnyebben mentek. 15 hósan választotta el magát, akkor megkíséreltem beszoktatni a szobájába, és első próbálkozásra sikerült. Azóta is így megy, átalussza az éjszakákat a saját ágyában a szobájában, most 22 hónapos.
Ott, ahol a gyerek még 10 évesen is a szülői ágyban alszik, a szülőkkel sem stimmel valami. Túl gyengék. Egy ilyen korú gyerekkel má rmeg lehet beszélni, és nem hiszem el, hogy éjjeleken át tartó hisztik árán.
Szval én abszolút együttalvás-párti vagyok, eljön az a pont, amikor egy egészséges lelkületű gyermek /egészséges szülő-gyermek kapcsolatban/ maga fogja igényelni a saját ágyba, saját szobába költözést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!