Hogyan ebédel/vacsorázik a család a kisbaba mellett, akit még etettek? Együtt vagy külön? Előbb Őt etetitek meg vagy előbb Ti esztek?
Menet közben etettem. Nekem nem volt bonyolult. :) Igaz, tudatos volt, mert nem szerettem volna, hogy később esetleg utána kelljen rohangálni a kajával, vagy hasonló. Megtanulta, hogy az asztalnál eszünk, együtt. Nincs is ebből gond azóta sem, pedig már elmúlt 2,5 éves. A másik pedig, hogy "együtt" mindig jobban esik a kaja.
Nem hiába eszik egy rossz evő gyerek sokkal jobban amikor óvodába, bölcsődébe kerül. A többi nagy húzóerő. :)
A kisfiam a mai napig asztalhoz ül, ha enni szeretne, még akkor is, ha pl vendégségben más gyerek rohangálva eszik. Bár egyáltalán nem biztos, hogy az én érdemem, lehet, hogy Ő ilyen típus. :)
Együtt eszik a család, ha csak tehetjük. Nem mondom, hogy néha nem kell zsonglőrködni, mert a nagyobb tesói is kicsik még, a bátyja pl. még nincs hároméves, így azért rá is figyelni kell. A nővére pár hónap múlva tölti az öt évet, ő már szépen, kulturáltan eszik.
Persze ez azzal jár, hogy én ezerfelé figyelek meg nekem fogy el utóljára a tányéromról az étel, de ennyi belefér. Akkor szoktam "belehúzni" a kajálásba, amikor a kicsi már jóllakott, szerencsére szívesen elücsörög az etetőszékben, főleg, ha kap valamit a kezébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!