Tanulás kisbaba és háztartás mellett. Ki hogy csinálja/csinálta?
én ugyan már nem tanulok, de végig dolgoztam a gyerek mellett itthon.
egy jó napirenddel és apa segítségével simán működhet :)
reggel felkelünk, elkészítem az ebédet és a vacsorát, közben összedobom a lakást, kicsit játsszunk majd nekiállok dolgozni. régen még mikor 2x aludt napközben, sokkal könnyebb volt, aludt 3-4, néha 5 órát, az végig az én időm volt, most kénytelen eljátszani 1-2 órát egyedül (persze nem egyszerre, hanem részletekben), majd este csinálom tovább mikor már alszik.
így, ha reggel felkelsz és mindent megcsinálsz 1-2 óra alatt, akkor után kisbaba mellett tudsz napi 4-5-6 órát erre szánni, este meg babázzon apa, legyen az ő feladata a fürdetés, etetés, stb :)
Reggel gyorsan 10ig a háztartás, 11ig elintézni a bevásárlást, ebéd, altatás, tanulás, vacsi csinálás közösen a kicsikkel, mese, kikapcsolás/agyvérzés kapás:D
Most van vizsgaszezon, azt se tudom, mit is tanuljak, zsúfi van 9-10-15-16-24 amikor megyek vizsgázni 6tárgyból, jó is ez(pszf nappali, a legkitartóbb diák címen igazán kaphatnék egy diplomát már:D). Jah a gyerekek betegek(3,5 2éves a két gyerkőc), apci az van de minek, szóval 25-1ig asszem kómába vonulok majd, kivéve ha vmi nem sikerül...
Én csak párszor raktam kendőbe a bágyadt anyahiányos csajt, a hátamra.
Így nem akadályozott a házimunkában a "pocak"
nekem féléves a kislányom, én is dolgozom mellette a kezdetektől, mert a vállalkozásból nem lehet kilépni csak úgy,mint a sima melóból...
nálunk apa este sokat foglalkozik vele ill. relatíve későn tesszük le, így sokáig alszik én meg korán felpattanok és tanulok amíg ébred. A járókához hamar hozzászokott, imád benne lenni, minden kedvenc játék abban van, így azért ez is mázli. A főzés este amíg apázik, mosás napközben ahogy adja magát, nem vasalok hanem minden megy 60-90 fokra gépbe. Takarítés hétvégén, a szobáját azért kétnaponta felnyalom így is. Régebben munka mellett jártam egyetemre, akkor meg szintén reggel korábban kelés és este meg átéztem, amit reggel tanultam, mert ha sokat akar a szarka... így szép lassan de biztosan a végére értem.
Csak szigorú beosztással megy, nincs mese, ja és gondos férjjel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!