Anyukák, akiknek babája tápszert kapott, hogy dolgoztátok fel/fogadtátok el, hogy nem tudtatok anyatejet adni neki?
Hát, biztos én vagyok a hülye, meg jöhet a lepontozás, de meg sem fordult a fejemben, h ezt "fel kell dolgozni/el kell fogadni". Ez volt kész! Nem azért mert én voltam egy lusta dög, hanem mert más miatt nem szoptathattam.
Annyi jó dolog van, gondolj arra, ne arra, h nem tudsz szoptatni....
Az a bizonyos kötelék, meg baromira nem a szoptatástól alakul ki....
Csatlakozom 11-eshez. Meg se fordult a fejemben, hogy ezen fel kellene dolgozni bármit is. Nem hinném, hogy ettől jobb vagy rosszabb lesz neki.
Anno a férjemmel volt egy csörte az elején, hogy "miért nem próbálkozom jobban". Ott voltam egy komplikált szülés után közel egy liter vérveszteséggel és bika adag antibiotikummal, örültem, ha külső segítséggel a mosdóba kijutottam, a testem meg annak, hogy ezerrel próbál vért előállítani, tejem egyáltalán nem volt.
Aztán egyik nap hazajött a férjem, mondta, hogy bocsánatot kér, beszélt egy haverjával, akinél hasonló volt a helyzet és nem ördögtől való a tápszer.
Mondjuk ezt a b..gatós kört kihagytam volna, de így jártam :)
Fejd amíg tudod és utána pótold ha kell.Nem az a lényeg hogy mit eszik hanem hogy hogyan adják.
Nem lesz kevésbé betegesebb, okosabb se szebb az aki anyatejet kap.
Inkább fordíts a nagyobbik gyerekre is figyelmet mint ezen emészd magad
#13 vagyok. Én többek között a kilátogató gyermekorvost is megkérdeztem, a férjem jelenlétében. Ő is azt mondta, hogy feleslegesen szivatom magam, teljesen jó neki a tápszer is.
Harciasabb pillanataimban meg az "akkor szoptasd meg te, ha ennyire profi vagy" (kevésbé választékos nyelvezettel) ment.
Nekem sem kellett ezt feldolgozni. Miután a fiam egy egész hónapon át nem hízott egy dekát sem, örültem, hogy végre jól lakik és fejlődik. Nem érzem, hogy ettől ő vagy én kevesebbek lennénk.
A férjed egyébként mit javasol olyankor, amikor azt mondja, hogy jobb lenne az anyatej? Ha nincs, akkor mégis mi a megoldás? Hoz neki a gyűjtőből?
Nálunk a férjemnek tetszett is, hogy ő is meg tudta etetni. Neki is jó volt ez az együtt töltött idő.
"A férjed egyébként mit javasol olyankor, amikor azt mondja, hogy jobb lenne az anyatej? Ha nincs, akkor mégis mi a megoldás?"
A megoldás az lenne, ami az első gyereknél, hogy időt, energiát nem sajnálva szoptatok és fejek éjjel és nappal. Most van egy kevés tejem, ami idővel gondolom még kevesebb lesz (a babának mindenképp), mert nem fejek állandóan, hogy még több legyen.
Ezt természetesen neked kell eldönteni, hogy mit vállalsz be, de a helyzet is másabb, amikor már egy másik gyerekkel is foglalkozni kell, és nincs ott az egész nap a szoptatásra.
Ha te úgy érzed, nem megy, inkább adj neki tápszert, és legyél kipihent a két gyerekhez. Nem leszel ettől kevesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!