Anyukák, akiknek babája tápszert kapott, hogy
dolgoztátok fel/fogadtátok el, hogy nem tudtatok anyatejet
adni neki?
Azt nem értem, hogy mit kell ezen feldolgozni? A tápszer nem az ördögtől való, nem lesz a gyerek se kevesebb, hogy "csak" tápszert kap... nem értelek.
2015. jan. 17. 08:51
Eleinte rossz volt, de aztán próbáltam úgy felfogni, hogy ettől még egészséges baba marad, nem történt tragédia.
Illetve próbaltam megnyugodni, hogy a még meglévő tejemet tudjam tartani, szaporítani.
2015. jan. 17. 08:57
Én önként váltottam tápszerre mert sok gond volt a mellemmel. Na bumm. Jó lepontozást :)
2015. jan. 17. 09:07
A család sokat segített. Senki nem vetett meg e miatt, így én is hamar elfogadtam, hogy ez van.
Egyetlen dologra ugrottam és ugrok most is (5 éves múlt a lányom): amikor azt hallom/olvasom hogy tápszerezni egyszerűbb. Ja, nyilván sokkal egyszerűbb hajnalban kómásan fél kézzel vizet forralni-hűteni mint mellre tenni a gyereket a puha, meleg ágyban :-)
2015. jan. 17. 09:15
5/23 A kérdező kommentje:
Első gyereknél sokat tettem azért, hogy legyen elég tejem, nagy keservesen, de sikerült. Most lelkiismeretfurdalásom van, mert nincs erőm, időm, energiám ugyanazt megtenni.
A tápszer is tejből van, különböző eljárásokkal teszik emészthetővé, ideálissá a csecsemő számára, csak neve miatt, hogy "szer" sokan azt gondolják, ez valami méreg, valami műanyag.
Remélem, azért ez is segít, h tudatosuljon benned, h semmi rosszat nem teszel a babáddal, ha tápszert adsz neki.
2015. jan. 17. 10:07
Százszor fontosabb dolgok vannak egy baba életében, mint az, hogy mit eszik! Szerencsére most már van kiváló alternatíva, nem úgy, mint régen. A fontos, hogy szerető környezetben és egészségesen fejlődjön.
2015. jan. 17. 10:18
Konnyen. Olyan boldog voltam, hogy egyik gyerekem se hal ehen!
2015. jan. 17. 10:41
Ne legyen lelkiismeretfurdalásod! Ket gyerek mellett ezt nagyon nehéz kivitelezni. Én egy gyerekkel, rengetek segítséggel is megküzdök minden csepp tejért.
2015. jan. 17. 11:19
Az első babám születésétől fogva tápszeres volt,a második babám 1 hónapos koráig csak anyatejet kapott,és a születési sólyához képest fogyott,így az orvos tápszert írt fel neki,nem szerettem volna,mert bőven volt tejem,de tudtam,hogy így a legjobb neki,és azért mert tápszeres lesz,nem lesz semmiben se hátránya
2015. jan. 17. 12:54
Kapcsolódó kérdések: