Nálatok is bele akarnak szólni folyton a nagyszülők a babagondozásba?
Mit adjak neki enni, mikor kezdjem a hozzátáplálást, mi az, hogy nem 3 hónaposan tervezem (mert szerinte ez a későbbi kezdés csak egy modern fellángolás, ami jó eséllyel majd megint vissza fog alakulni a régi szokásokhoz). Hogy merek neki nem a bio piacról származó zöldséget adni? (város másik végében van) Milyen felelőtlen anya vagyok ezért! Stb...
Kezdek kicsit besokallni. Már a második gyerekem, az elsőnél is rengeteg vita volt ezekből (ott a mikrót akarta tiltani) Ha kiállok, hogy az én gyerekem, akkor nagyon megsértődik és elkezd érzelmileg zsarolni. Szeretem anyámat, de nem értem ezt a viselkedését.
Anyósék sem jobbak, csak ők a háttérben csinálnák ezeket, ha otthagynám a gyereket (nem teszem).
Nem, szerencsére nem. Anyu az elején sok mindent elmondott,javasolt és most ha felhívom tanácsért, ha tud szívesen segít, de nem kioktat.
Anyósomat nem nagyon érdekli, ő nem tud meg nem is nagyon akar segíteni, inkább csak kiakadt pl karácsonykor hogy miért nem adok a hat hónaposomnak a halászléből, de én ezt lerendezem annyival, hogy azt még nem ehet.
Nekem anyukám dajka 30 éve, az ő tanácsai általában jók, de néha azèrt nem értünk egyet, ilyenkor mindig közlöm, hogy az én gyerekem, én döntök, meg lehet sértődni, de akkor nem kell jönni. Nálunk a mozgásfejlődés miatt volt nagy balhé: 9 hóbaposan még nem kúszott, mert non-stop cipelte valaki. Elvittem gyógytornára, ott is mondták, hogy semmi szervi gond, ne legyen annyit kézben a gyerek. Anyum innentől még többet babusgatta, merthogy én milyen szigorú vagyok. Na ekkor mondtam, hogy ha nem hagyja abba, ne jöjjön többet. (naponta felugrik, útba esünk neki hazafelé) Volt kicsi sértődés, de megértette.
Anyósom Alzheimeres, tudja magáról, hogy semmire nem emlékszik, hogy mit kell egy babával csinálni, úgyhogy ő nem szól bele semmibe.
Nálunk anyósom aki beleszól mindenbe. Mondjuk előttem nem mondja hangosan, csak az orra alatt dörmögi h már rég ezt azt kéne ennie vagy jaj hát megfázik stb... 11 hónapos a kislányunk és hát nehezen megy a hozzátáplálás, de hát ezt erőltetni kell szerinte mi az h ilyen port adunk neki enni. Tömné csokival. Nem is merem rábízni, ki tudja mit adna neki.
Anyukámmal azért egyszerűbb mert meszebb laknak, meg tudja h utálom ha beleszólnak a dolgomba. Segít de csak akkor ha kérdezek.
Húhh.. azért akkor nagy átlagban nem jellemző a kéretlen kioktatás, max az anyósok részéről..:)
Komolyan nem értem a kioktatós nagyszülőket, hogy miért jó ez nekik?!Miért nem tudják csak úgy szimplán szeretni az unokájukat?
Nekem eszembe sem jutna más gyerekének nevelésébe beleszólni, max ha extrém blődséget látnék, de akkor is óvatosan, inkább kérdezve..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!