Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Jól csinálom? Vagy változtassa...

Jól csinálom? Vagy változtassak valamin?

Figyelt kérdés
10 hetes a babám és egyre kevesebbet alszik.Amikor a kiságyban van és jól elvan,akkor hagyom nézelődni,ilyenkor beszélget a forgóval,a virágjával.Amikor elunja,vagy jelzi,hogy szeretne kijönni,kiveszem,olyankor beszélek neki mindenféle dolgokról,meghallgatjuk a kedvenc dalait.Próbáltam játszani vele csörgőkkel,de nem kötik még le.Attól félek,nem fog rendesen fejlődni.Az ágyban kell szórakoztatni,vagy hagyjam,ha elvan magában?
2010. febr. 6. 19:01
 1/4 anonim ***** válasza:

ne vedd támadásnak, de én ezt sosem értettem, hogy miért kell az ágyból játszóteret csinálni? Az ágy alvásra való egy babának, semmi helye sincs csörgőknek, forgóknak az ágy környékén. Most komolyan, honnan tudja a gyerek, hogy mire való a kiságy, ha még az Anyuka sem tudja eldönteni?

Másrészt, amíg nem lesz nem lesz napi rutinja, nehéz lesz elkapni azt a pillanatot, amikor a baba elálmosodik. Nálunk is jó 3 hónapos korban kezdett kialakulni a napi rutinunk, onnantól a nappali altatással sincs gondunk. Beteszem kiságyba, cumika a szájába és 5 percen belül alszik.

2 hetes kora óta átalussza az éjszakákat, mert arra lett szoktatva, hogy este amikor csönd van és sötét, pihenni, aludni kell. Nem volt nehéz rászoktatni, csak meg kellett neki tanítani ezt is.

2010. febr. 6. 19:29
 2/4 anonim ***** válasza:

Hagyjad ha elvan magában! Így is fejlődik ne aggódj! Jó is ha megtanul egyedül is eljátszani. Ettől még foglalkozol vele eleget! Én is így csinálom. Ha elvan, akkor hagyom kicsit, majd játszom vele, énekelek neki meg ilyenek. :)

4 hónapos kicsilány anyukája

2010. febr. 6. 19:30
 3/4 A kérdező kommentje:
nem veszem támadásnak.csak sajnos nálunk 1 szoba van és nem tudom megoldani,hogy teljes csend és sötét legyen.sajnos a forgót sem tudom máshová felszerelni.a mi ágyunkban szoktunk együtt játszani.
2010. febr. 6. 20:05
 4/4 anonim ***** válasza:

Az enyém, ha álmos, akkor a szájába dugja a kezét. Olyankor könnyen el tudom altatni.

A babáknak a nézelődés is komoly agymunka. Később majd eljátszik a kezével is, vagy a lábával is. Ha nem nyűgös, nyugodtan hagyd magában lenni.

2010. febr. 6. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!