Ti ott mernétek hagyni így egy babát?
Tegnap összefutottam egy kismama ismerősömmel, 4-5 hónp körüli babája van. Mivel egyedül volt, kérdeztem ki vigyáz a picire, erre mondta, hogy senki, amikor két etetés között elalszik a baba, akkor ő bizony leszalad elintézni egy-két rövidebb teendőt (sarki bolt, közeli piac, stb.). Döbbenten néztem (nem tudtam titkolni a döbbenetemet), erre azt mondta, hogy a kiságyban van, kijönni nem tud, maximum sír amire hazaér....
Én nagyon meglepődtem, hogy ilyen van, nekem eddig eszembe sem jutott otthon hagyni a kisfiamat, még a szemetet is akkor viszem le ha hazajött a párom...
Vagy ez így normális? Én vagyok túl parás??
Én nem merném ezt megcsinálni. Tény, hogy parásabb vagyok az átlagnál, mert kisebb korában volt légzésleállása a lányomnak, de ha nem lett volna, akkor se hagynám egyedül.
Egyrészt azért, mert vele bármi történhet, amíg én nem vagyok otthon. Egyik ismerősömnek a délutáni alvásból nem ébredt fel a babája. Persze ennek minimális az esélye, de azért nem 0. Vagy tegyük fel, hogy felébred a baba, amíg anyuka nincs otthon. Sírni kezd, de senki se reagál rá. Borzasztó lehet szegénynek.
Másrészt velem bármi történhet útközben. Durva és túlzó példa, de egy tanáromat hazafelé úton ütötték le úgy, hogy később belehalt a sérülésébe. Vagy mondjuk velem előfordult, hogy télen elcsúsztam a bolt előtti lépcsőn. Viszonylag könnyedén megúsztam, de fejsérülés miatt bevittek a kórházba. Ilyen esetben, még ha rögtön értesítem is a férjemet, 1-1,5 óra, mire hazaér. A gyerek meg egyedül.
az csak egy dolog hogy baromi felelőtlen dolog. viszont úgy tudom hogy 6 év alatti gyereknél még büntetőjogi felelősségre is vonható gondatlan veszélyeztetés miatt. nem vagyok jogász vagy rendőr, olvastam egy helyen hogy babát így otthon hagytak, egy cumisüveggel az ágyában hogy tudjon inni, félrenyelt, megfulladt és feljelentették őt gondatlan veszélyeztetés miatt.
de nem a börtön a legnagyobb büntetés jelen esetben hanem az életre szóló bűntudat az anyában. soha nem tudnék együtt élni ezzel a tudattal, de ha az ismerősöd szeret orosz rulettezi a gyerekével akkor csak gratulálni tudok neki. csak nem jelenti fel egyszer valaki, ha így reklámozza hogy otthon hagyja a babáját..
Soha nem merném.. Lehet,hogy azért mert még " friss" anyuka vagyok, (3 hetes a kislányom) de én fürdeni sem merek elmenni:D Megvárom míg a párom átveszi arra a 10-15 perce a kicsit. Szerencse mert itthon dolgozik. Egyszerűen annyira féltem, mi van ha bukik egyet,félre nyel, meg amúgy is a szívem szakad meg mikor sír..
Mikor a nővérem kisfiára vigyáztam,letettem aludni,a szemetet nem mertem kivinni:) Végül kivittem és futottam vissza hozzá a szobába,szó szerint lenyomtam egy kisebb sprintet:D
Ellenben én is ismerek olyat aki,ha el alszik a fia,lemegy szoliba,boltba stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!