Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti ott mernétek hagyni így...

Ti ott mernétek hagyni így egy babát?

Figyelt kérdés

Tegnap összefutottam egy kismama ismerősömmel, 4-5 hónp körüli babája van. Mivel egyedül volt, kérdeztem ki vigyáz a picire, erre mondta, hogy senki, amikor két etetés között elalszik a baba, akkor ő bizony leszalad elintézni egy-két rövidebb teendőt (sarki bolt, közeli piac, stb.). Döbbenten néztem (nem tudtam titkolni a döbbenetemet), erre azt mondta, hogy a kiságyban van, kijönni nem tud, maximum sír amire hazaér....

Én nagyon meglepődtem, hogy ilyen van, nekem eddig eszembe sem jutott otthon hagyni a kisfiamat, még a szemetet is akkor viszem le ha hazajött a párom...

Vagy ez így normális? Én vagyok túl parás??

2015. jan. 6. 08:26
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
89%
Én sem hagynám ott. Ki tudja, mikor üt el egy autó, vagy vágnak fejbe a pénztárcámért (volt ilyen ismerősöm, akit leütöttek...). Senki nem tudja, hogy otthon egy baba vár.
2015. jan. 6. 08:28
 2/22 anonim ***** válasza:
81%

A barátnőm lemegy kocogni, amíg a gyerek otthon alszik. Ő is azt mondja, hogy maximum sír a gyerek, mire hazaér.

Szerintem felelőtlenség. Neki is mondtam, csak a száját húzta, és azt mondta, hogy ennyi szabadság jár neki is.

2015. jan. 6. 08:29
 3/22 anonim ***** válasza:
88%

Jaj, ez a rémálmom, sose tenném! Én már attól is parázok, ha az udvarra kimegyek valamiért amikor alszik, de lehet hogy én fogom fel rosszul!

De nem, inkább elcipelem magammal a gyerkőcöt bárhova, de nem hagyom otthon egyedül!!!!!!!!!!!!!

2015. jan. 6. 08:30
 4/22 anonim ***** válasza:
49%
Nem,soha nem tettem, kiságyban is megtörténhet a baj,akár ha félrenyeli a saját nyálát... vagy belerohan egy autó a házba, vagy felrobban a gázpalack,kigyullad a ház, anyukával történik valami és nem tud hazaérni időben (pl egy egyszerű ájulás). Amugy nekem is van ilyen ismerősöm aki elaltatja a gyereket majd utána megy az oviba a nagyobbért,hiába mondtam,hogy ez nagy felelőtlenség...
2015. jan. 6. 08:44
 5/22 anonim ***** válasza:
76%
Én már attól is kivagyok ha jön az anyatejes kocsi reggel és 2 emeletett lekell mennem. Soha nem hagynám a gyereket magára!!főleg nem pár órára!!Hisz ha kigyullad a lakás mire hazaérek arra akár... nem is irom ki de mindenki tudja mire gondolok..így is lehet baj ha otthon van az anyuka de akkor tud reagálni pl ha leáll a légzése a picinek stb. Így esélye sincs.. nem is értem komolyan..
2015. jan. 6. 08:44
 6/22 anonim ***** válasza:
81%
Kizart.
2015. jan. 6. 08:55
 7/22 anonim ***** válasza:
36%
Max a szomszéd boltba mennék el, vagy a kutyát vinném le pisire. Ezek kb 2 perc alatt megvannak, mint a szemét levitele.
2015. jan. 6. 09:00
 8/22 anonim ***** válasza:
87%

Engem a frász kerülget az ilyenektől.

Ha alszik a baba, én is ki szoktam rohanni a postaládához, kivinni a szemetet (zsebkendőnyi kertünk van, kb. 2 métert kell megtennem), vagy bébiőrrel kimegyek kertészkedni. De, soha nem hagynám ott a babámat, hogy nem vagyok elérhető közelségben!

Van egy-két szomszédom, aki rendszeresen otthon hagyja a pici gyerekeit (van, aki kettőt is, 1,5 évest és csecsemőt), addig elugrik az oviba, kenyéréért... A másik szomszéd pedig a min. 20 percre lévő másik városba, oviba a nagyobbért.

Nem mondom, hogy néha nem nyűg reggel felkelteni a picit, öltöztetni és a hidegben kocsiba ültetni, amíg elvisszük a nagyot oviba, de inkább viszem, minthogy baja legyen.

Egyszer pont nagyon bealudt a baba, inkább áthívtam a kedves szomszédasszonyt, aki örömmel szokott vigyázni rá pár percre, és úgy mentem el a nagyért az oviba. Elvileg öt perc lett volna, de a parkolóból kiállva véletlenül nekikoccantam egy másik kocsinak. Mire kitöltöttük a kárbejelentőt, elintéztünk mindent, nem öt perc volt, hanem 45. Bele se merek gondolni, mi lett volna szegénykével, ha úgy ébred fel, hogy nincs ott senki és csak sír, sír, sír....

Szóval nem merem ott hagyni, és soha nem is hagyom egyedül őket, mert a legrövidebb úton is bekövetkezhet valami nem várt esemény. Inkább hurcolom őket magammal, megoldom máshogy a felügyeletet.

2015. jan. 6. 09:03
 9/22 anonim ***** válasza:
81%
Én egyáltalán nem vagyok parás anyuka,kb semmin nem aggódok.De sosem mentem el sehová úgy,hogy aludt a kicsi.Még a sarki boltba sem. A max annyi volt,hogy levittem a szemetet,vagy beengedtem a védőnőt/szerelőt,lementem a pelenkáért,amit rendeltem.Ha csak beengedtem valakit,vagy szemetet vittem le,akkor kiságyba tétel nélkül fenn hagyom a kicsit,mert 2 éves és soha semmi rosszat nem csinál,de ha a pelenkás jön,ha ébren van a kicsi akkor leviszem,mert a nő képes fél órát is beszélni.
2015. jan. 6. 09:04
 10/22 anonim ***** válasza:
52%
Én a kutyát levittem pisilni, mikor délben lefektettem a fiam (kb. 3 perc), de ennyi, többre nem mentem el.
2015. jan. 6. 09:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!