Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha átváltok gyedről gyesre és...

Ha átváltok gyedről gyesre és máshová mennék dolgozni akkor a munkaadó értesül róla hogy máshol dolgozom?

Figyelt kérdés
2010. febr. 5. 10:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ezt kifejtenéd bővebben?
2010. febr. 5. 10:46
 2/13 anonim ***** válasza:
persze, hogy értesül, hiszen tőle kapod meg a kilépő papírokat, amik kellenek az új munkahelyeden!
2010. febr. 5. 10:48
 3/13 A kérdező kommentje:

1 éves a lányom,de máshová hívtak dolgozni.

arra vagyok kíváncsi hogy a főnököm,ahonnan gyedre jöttem értesül-e arról hogy átváltottam gyesre és máshol dolgozom.

2010. febr. 5. 10:49
 4/13 A kérdező kommentje:
én csak 1 évig dolgoznék itt,aztán mennék vissza a céghez
2010. febr. 5. 10:50
 5/13 anonim ***** válasza:
2helyen nem lehet egyidőben állásod. A mostani munkahelyedről papírok kellenek, hogy felmondtál. Akkor mehetnél új helyre. Így értesül róla a munkaadód. De miért akarod kicselezni? Mért nem beszélsz vele őszintén?
2010. febr. 5. 10:55
 6/13 A kérdező kommentje:
nem akarom kicselezni,csak ez helyben van,és nem kell utaznom a másik meg a belvárosban,azért gondoltam mert baba mellett ez lenne a jobb.
2010. febr. 5. 10:59
 7/13 anonim ***** válasza:
második vagyok. értem, hogy mit akarsz. azt akarod, hogy ők azt higgyék, gyesen vagy, de közben meg dolgoznál máshol. felejtsd el, max feketén kivitelezhető, az meg ugye nem szép dolog. :) légy őszinte, mondd, hogy most ezt tudod vállalni, de az egy év után visszamennél, nekik meg végülis mindegy, hogy gyesen vagy otthon a gyerekkel, vagy máshol dolgozol, a végeredmény ígyis úgyis ugyanaz: nem vagy ott.
2010. febr. 5. 11:00
 8/13 anonim ***** válasza:
Lehet,dolgozni máshol is,nem kell felmondani az előző munkahelyeden.Én megkérdeztem egy ügyvédnőt,bemásolom ide,a kérdésemmel együtt,csak megkeresem.
2010. febr. 5. 12:33
 9/13 anonim ***** válasza:

"Lenne még egy kérdésem az előzőhöz kapcsolódva.Ha más céghez megyek el dolgozni a Gyes alatt(mert az a cég ahonnan szülni mentem,nem fog/tud alkalmazni és nem mond fel míg le nem telik a Gyes),akkor is ugyanez a helyzet végkielégítés ügyben az eredeti cégemnél,v. változik?

Köszönöm válaszát:Panna

Kedves panna!

Természetesen máshol is munkát vállalhat (leginkább határozott idejűt) , ez nem befolyásolja a fennálló jogviszonyából adódó juttatásait. Dr. Knáb Gabriella"

"

Tisztelt Ügyvédnő!

Jelenleg Gyeden vagyok.Szerettem volna visszamenni Gyes alatt(lemondtem volna hamarabb a Gyed-et)a régi munkahelyemre dolgozni,de nem tudnak visszavenni jelen pillanatban sem,sem pedig akkor,amikor eredetileg is lejárna a Gyedem.

Azt tudom,hogy más munkahelyre is elmehetek dolgozni akár határozatlan idővel is Gyes alatt.

A kérdéseim a következők lennének:

1,Az új munkahelyem kérheti-e,hogy a a régin mondjak fel?

2,Ha letelt a 3hónap próbaidő az új munkahelyen és elégedettek velem,akkor felmondhatok-e a régi cégemnél?Lehet így egyezkedni az új munkahelyen v. ez törvénybe ütköző?Nem szeretnék 2 szék közül a pad alá esni.

3,Gondolom,ha felmondtam Gyes alatt a régi munkahelyen,akkor ha Gyes alatt vagyok az új cégnél,akkor gondolom,Gyes alatti védettség megszűnik,tehát az új munkahelyemre ez nem vonatkozik?

Köszönöm válaszát:Panna

Kedves Kérdező! Kedves Panna!

Nem, az új munkahely nem kötelezheti, hogy a régit mondja fel a GYES alatt. Ha a GYES lejárt, akkor igen.

Ön bármikor felmondhat a régi munkahelyén (közös megegyezéssel, vagy esetleg felmondás a munkavállaló részéről) jogcímén.

A GYES nincsen munkaviszonyhoz kötve, tehát Önnek jár a GYES akkor is, ha felmondja az eredeti munkahelyét, és a védettsége a gyermek 3 éves koráig tart az új munkahelyén is.

Dr. Knáb Gabriella 2010 január "

2010. febr. 5. 12:42
 10/13 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó.

Köszönöm a segítséged.Még nem tudom hogy vissza megyek-e a céghez,vagy itt helyben maradok.

Tanácstalan vagyok.

2010. febr. 5. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!