Ha átváltok gyedről gyesre és máshová mennék dolgozni akkor a munkaadó értesül róla hogy máshol dolgozom?
1 éves a lányom,de máshová hívtak dolgozni.
arra vagyok kíváncsi hogy a főnököm,ahonnan gyedre jöttem értesül-e arról hogy átváltottam gyesre és máshol dolgozom.
"Lenne még egy kérdésem az előzőhöz kapcsolódva.Ha más céghez megyek el dolgozni a Gyes alatt(mert az a cég ahonnan szülni mentem,nem fog/tud alkalmazni és nem mond fel míg le nem telik a Gyes),akkor is ugyanez a helyzet végkielégítés ügyben az eredeti cégemnél,v. változik?
Köszönöm válaszát:Panna
Kedves panna!
Természetesen máshol is munkát vállalhat (leginkább határozott idejűt) , ez nem befolyásolja a fennálló jogviszonyából adódó juttatásait. Dr. Knáb Gabriella"
"
Tisztelt Ügyvédnő!
Jelenleg Gyeden vagyok.Szerettem volna visszamenni Gyes alatt(lemondtem volna hamarabb a Gyed-et)a régi munkahelyemre dolgozni,de nem tudnak visszavenni jelen pillanatban sem,sem pedig akkor,amikor eredetileg is lejárna a Gyedem.
Azt tudom,hogy más munkahelyre is elmehetek dolgozni akár határozatlan idővel is Gyes alatt.
A kérdéseim a következők lennének:
1,Az új munkahelyem kérheti-e,hogy a a régin mondjak fel?
2,Ha letelt a 3hónap próbaidő az új munkahelyen és elégedettek velem,akkor felmondhatok-e a régi cégemnél?Lehet így egyezkedni az új munkahelyen v. ez törvénybe ütköző?Nem szeretnék 2 szék közül a pad alá esni.
3,Gondolom,ha felmondtam Gyes alatt a régi munkahelyen,akkor ha Gyes alatt vagyok az új cégnél,akkor gondolom,Gyes alatti védettség megszűnik,tehát az új munkahelyemre ez nem vonatkozik?
Köszönöm válaszát:Panna
Kedves Kérdező! Kedves Panna!
Nem, az új munkahely nem kötelezheti, hogy a régit mondja fel a GYES alatt. Ha a GYES lejárt, akkor igen.
Ön bármikor felmondhat a régi munkahelyén (közös megegyezéssel, vagy esetleg felmondás a munkavállaló részéről) jogcímén.
A GYES nincsen munkaviszonyhoz kötve, tehát Önnek jár a GYES akkor is, ha felmondja az eredeti munkahelyét, és a védettsége a gyermek 3 éves koráig tart az új munkahelyén is.
Dr. Knáb Gabriella 2010 január "
Kedves utolsó.
Köszönöm a segítséged.Még nem tudom hogy vissza megyek-e a céghez,vagy itt helyben maradok.
Tanácstalan vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!