Visszamondhatom még a kérést (még ha papír is van róla), hogy visszamennék dolgozni gyedről, vagyis maradnék még gyeden illetve gyesen VAGY akkor tulajdonképpen kirúghatnak?
Most vagy Te írsz zavarosan vagy Nekem kellene már aludni!
Én így értelmezem:
Első mondatod: Maradnál még otthon a kicsivel!
Második mondatod: Mennél dolgozni!
Nekem valahogy pont ellentét a két mondat, nem értem , lehet tényleg már aludnom kellene!Segíts kiigazodni!
Ha megszűnik a munkaköröd, akkor kötelesek alkalmazni más munkakörben a gyermek 3 éves koráig. Csak akkor ússzák meg, ha megszűnik a cég is.
De ha már így jártál, Gyes-re akkor is jogosult vagy a gyermek 3 éves koráig, csak azt külön kell kérvényezned.
Na, szóval, beadtad az igényed, hogy mennél vissza dolgozni, de kiderült, megszűnik a munkaköröd. Ezért a kirúgást úgy próbálod elkerülni, hogy stornó az egész és maradsz gyeden.
Persze, meg lehet csinálni, csak szólj a munkáltatódnak, szerintem újra ki kell tölteni a gyed/gyes igénylőt.
A gyerek 3 éves koráig védett vagy minden esetben. Ha nem szűnik meg a cég, köteles visszavenni, és munkát biztosítani, akár másik munkakörben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!