Tényleg idegbeteg lesz a gyerek?
Hú, megint jól lehordanak, kedves kérdező...
Én is ilyen "idegbeteg" vagyok.
Főleg akkor, amikor olyan attrakcióba kezd a gyerek, ami rá veszélyes, és sajnos ő olyan típus, hogy ha valamit a fejébe vesz, akkor nincs az a hatalom, ami visszatartaná...
Próbáltam szépen, magyarázva, nem szabad, kicsim és a többi, de semmi hatása.
Aztán bizony a 15-ik rászólás igenis kiabálás, mert az én idegrendszerem befogadóképessége is véges.
Nem hiszem, hogy ettől ideges lesz később.
Én biztos az vagyok olyankor...
Viszont ő ilyenkor érzi, hogy az utolsó szál idegemen táncol, és abbahagyja a rosszalkodást.
Na, lehet "leidegbetegesezni". :-)
Nekem csak 7hónapos, hatalmas kalandor, anyja s@ggevége a csemetém. Lépni nem lehet tőle, a csörgő repül, de a szennyes, a fedő a minden ami nem a kezébe való az már a szájában is.
Tegnap találkozott életében először konnektorral(nálunk magasan van, ez lent volt) mikor ment volna, hogy jól megnézi megkóstolja, én elhoztam onnan, és hiába mondtam, teljesen közömbös hangon, hogy nem szabad, neki állt hisztizni, rángatózni. Ráhagytam. Sajna ki kellett "tombonia"2perc, mert akkor egy az orra előtt megjelenő táska keltette fel a figyelmét. És ez így megy, felfedez, gazfickó, égedelem rossz:)
Volt, hogy kiabáltam vele, sajna a fáradtság kihozta, kiröhögött, és üvöltött tovább.
Dehogyis! Sőt rá is kell szólni, ha valami olyat csinál amit nem szabad. Különben sosem tanulja meg, hogy mit lehet és mit nem.
És bizony vannak olyan babák, akik elevennebbek, nem csak tündérien fekszenek a játszószőnyegen, hanem ezerrel fedezik fel a világot, és közben bizony "rosszalkodnak", csinálnak veszélyes, vagy simán csak nem szabad dolgokat. Hogyne volna képes erre egy 8 hós! Az előttem szóló egyik kedves anyuka hsz-re hogy reagáljak....
És attól hogy néha rászólsz hangosan még nem lesz idegbeteg, (gondolom a szép szó nem használ, nyilván az ember azzal kezdi) de mondjuk nem nyúl többet a konektorba...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!