A rendörség fizet kárpótlást, ha a gyerek a kihallgatás után idegbeteg lesz?
biztos hogy nem fogja őt verni a kihallgató rendőr. ha mégis rendőri túlkapás lenne belőle, akkor te leszel az akinek bizonyítania kell hogy valóban megtörtént. ha tudod bizonyítani akkor kártalanítani fognak.
azt is nehezen tudom elképzelni hogy a kihallgató rendőr ordibált volna mert soha nincs kettesben a rendőr és az akit kihallgatnak. mindig van még ott legalább egy vagy két másik rendőr, illetve a kihallgatott szülője kiskorú esetén, illetve az ügyvédje ha felnőttkorú.
22:16-os inkább te ébredj fel...sok országban jártam már de kevés helyen találkoztam olyan bunkó rendőrökkel mint a románok és a szlovákok..úgyhogy erről ennyit.
itt Magyarországon biztosíthatlak hogy nem így van.
Nem így van, nem verik a rendőrök a kihallgatott személyeket, bár véleményem szerint némelyik rászorulna legalább egy kijózanító pofonra... tegyük hozzá, nagyobb rend volt az országban, amíg így vagy úgy de tartottak az emberek a rendőröktől...
Kiskorú kihallgatásánál minimum a törvényes képviselő jelen van, ha a kiskorú gyanúsított, akkor a védője is ott van, bár neki nem kötelező a megjelenés.
Ha a rendőr ordít a kihallgatáson, az ellen nem lehet semmit tenni és senki nem fog kártalanítani senkit.
Ha a rendőr verekszik, akkor irány a kórház vagy vmilyen orvos, látlelet, aztán lehet menni a Nyomozó Ügyészséghez feljelentést tenni... bármelyik etnikai kisebbséghez tartozó személytől meg lehet kérdezni, mikor van fogadóórájuk, ők érdekes módon már fejből tudják...
Jah, még egy dolog: volt már olyan a történelemben, hogy a kihallgatandó személy saját magát sebesítette meg, majd a kisebb vérző sérülését észrevétlenül hozzákente az asztalhoz az irodában, utána pedig feljelentést tett és bőszen mutogatott a vérgyanús szennyeződésre az asztal szélén, hogy bántalmazták és odakenődött közben a vére... persze senki nem bántotta. Szóval vannak azért "kedves" gyanúsítottak is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!