Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha nem vágyom "babás barátnőkr...

Ha nem vágyom "babás barátnőkre" a többi anyuka szemében vajon különcnek, esetleg bunkónak tűnhetek?

Figyelt kérdés

Persze azokra gondolok akik a környéken laknak és nem állok be a játszótéren összeverődött, összeszokott társaságba. Nincs szükségem azokra, akikkel csak a babájukról lehet beszélgetni, mert már így is sok mikor a szomszéd csajjal néha összefutunk és ők járnak babaúszásra, mi miért nem járunk, meg ide, meg oda, meg ő mekkora mártír, mert a 2 éves fiának dackorszaka van, stb. A tanácsadáson meg állandóan az megy hogy mi milyen oltást kértünk és milyet nem, és miért nem kértük, hogyhogy nincs fülbevalója a lányomnak, meg hasonlók. Szóval nekem elég a meglévő ismerősökkel beszélni a babákról, akikkel más téma is szóba jön és kellemes élmény a beszélgetés.

Csak félek, hogy emiatt gyerekemmel együtt kinéznek a játszótérről...

2010. febr. 3. 18:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
75%

Nekem egy babás barátnőm van, de ő már 16 éve barátnőm és nem a csajokról bszsélünk amikor együtt vagyunk ^^

Ugyanúgy érzek ahogy te...egy ilyen csajt (és mivel kos vagyok és heves vérmérsékletű) én orrba szájba vernék legszívesebben:)Jó persze, megnézem a babát,mert aranyos és talán meg is dícsérem, de az,hogy az enyémet az övével összehasonlítsa...addig élne :DRühellem az ilyeneket...és akkor csodálkoznak,hogy boldogtalan a házasságuk és a gyerekeikből felnőttként anyámasszonykatonája lesz:/^^

2010. febr. 3. 18:15
 2/13 anonim ***** válasza:
83%

Szülője és környezete válogatja, na meg kultúrája...

Én furcsállom személy szerint, ha valaki nem keresi a társaságot, én már megzakkanok itthon, alig várom a sétákat, mikor a szomszéddal beszélgethetünk-de nálunk is legkevesebb téma a baba, minden másról szó esik.

Szived joga eldönteni, hogy nem mész oda-vagy odamész, és megpróbálod más irányba terelni a beszélgetést.

Én ezért senkit nem nézek le/ki...

2010. febr. 3. 18:17
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Egy cipőben járunk, nekem sincsenek anyuka barátnőim. Én még fiatal vagyok (22), nekem még elég széles az érdeklődési spektrumom, nem szeretek állandóan a babák összehasonlítgatásáról beszélni. Engem még érdekelnek a tinis dolgok, egyetlen ember van, akivel kimerítem fenékig a babás eszmefuttatásaimat, a húgom. Neki már van egy 13 hónapos kisfia, imádok vele a babáinkról beszélgetni, hozzá fordulok, ha gondunk van, tőle kérek tanácsot, imádjuk egymás kisfiát, és vele egyszerre vagyok 22 éves lány és felelősségteljes Anya.
2010. febr. 3. 18:29
 4/13 anonim ***** válasza:

Én sem vagyok ez a "babás barátnős" beszélgetős :)

Én is kos vagyok, + magamnakvaló. Persze vannak barátnőim, van egy anyuka, akinek a kislánya 3 nappal született az én kislányom előtt, vele szoktam beszélgetni a csajokról. A másik barátnőmmel lassan 8 éve összejárunk, amikor a fiaink még picik voltak, akkor ismerkedtünk meg. De vele nem beszélgetünk a gyerekekről, mikor találkozunk gyors megbeszéljük mi történt az elmult napokban a gyerekekkel, és már más is a téma. Mások csak ismerőseim.

Bárkivel bármiről elbeszélgetek, de nem barátkozom könnyen.

2010. febr. 3. 18:37
 5/13 anonim ***** válasza:
én is így voltam a játszin annyira nem voltam kíváncsi a hülye dumájukra....nem néznek ki,ha valaki ismerkedni akar veled majd odamegy....
2010. febr. 3. 18:39
 6/13 anonim ***** válasza:
74%

Huhhh...nekem is hasonló a hozzáállásom, mint a kérdezőnek. Itt a lakóparkban minden kismama mindenkivel összejár. Én meg nem. Nem kívánok velük "vegyülni"! Egy kismama van, akivel havonta egyszer összehozunk egy épületen belüli találkozót, de sajnos olyan is volt, hogy szinte mogorván kellett rászólnom egy kismamára, hogy ne hívogasson már, hogy mikor jöhet, mert nekem erre nincs igényem!

Van nekem szép nagy családom, akikkel együtt szültünk 3-an is 9 hónap alatt, és köszönöm, de őket ismerem és szeretem is, ha közös babatalálkozót szeretnénk összehozni.

És az is hozzájátszik a dologhoz, hogy most zárom a főiskolai tanulmányaim (szülés után írtam a diplomamunkám, 3 hét múlva államvizsgázni fogok), és elég ez a plusz feladat a 9 hónapos kisfiam mellett. Nincs időm, kedvem idegen asszonyokkal számomra felesleges témákról bájologni.

Szerintem ez nem tényleg egyén függő, de ha nem lenne a családban több egykorú baba is, akkor valsz keresném a fiam érdekében a játszópajtikat!

2010. febr. 3. 18:44
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Látom a többség egyet ért velünk:)

Én is fiatal vagyok 21, és ahogy írtam nem bírom a szuperanyukat akik csak a gyerekekről bezsélnek egész nap.

Ettől függetlenül, biztos,hogy amint nem alszik egész nap, viszem a játszótérre a gyerekek közé...minden nap,de most még nagyon pici...így is járunk sétálni a faluban,de hát még nem nyílt ki előtte a világ:)

2010. febr. 3. 18:48
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
játszótéri anyukáktól az ég mentsen meg,de babás ismerőseim,barátaim vannak,és nagyon jol megvagyunk.én a tanácsadásokat is átvészelem,én veszem át a beszélgetést,és hamar nem babás témáról beszélünk,apáról,mamákról,munkáról stb.csak irányítani kell,de vannak nagyon aranyos babás beszélgetéseim is,amikor csak építő,segítő dolgokról dumcsizunk.de egyébként nincs semmi baj veled,csak szélsőséges emberek vannak körülötted.
2010. febr. 3. 20:06
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem voltak jó barátnőim a baba előtt is, most is megvannak. Többüknek hasonló korú babája van, mindent meg tudok beszélni velük, ha épp erre van igényem, nem keresek csak a babatéma miatt új kapcsolatokat. Azt azonban megértem, hogy ha valaki nem rég költözött a környékre, esetleg vidékről a városba stb. akkor egyedül van, esetleg a szülők is messze vannak, nincs kihez szólnia, akkor jól jön, hogy találkozik valakivel, akivel legalább egy témája biztosan van. Nem keresem a társaságukat, és nem is vállalok "szociális munkát", de pár szó még senkinek nem akadt a torkán. Esetleg egy érdekes embert ismersz meg. Szerintem ne zárkózz el, főleg ha nem buták, vagy bunkók.
2010. febr. 3. 20:24
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

:D Idősem anyuka vagyok 33 éves, 8 hós babával. Amikor ideköltöztünk a picivel láttam, hogy falkába nyomulnak az anyukák és járda szélességben tolják a kocsikat. Hát nem akartam beállni közéjük, lévén furcsán néztek rám.

Mindig egyedül megyünk a babucival, és amíg ők az autók között meg a főútvonal mellett a lakótelepen zsivajban vannak, mi elmegyünk a családi házas rész felé. :) Nyugisabb, csöndes, fás-madaras, nincs autó...a kutyák meg már messziről csóválnak, 7 hónap alatt megszoktak minket.

A babaváróban pedig a gyerkőccel foglalkozom, bár akad néha olyan anyuka aki dicsekedni akar. :D Akkor ha begurulok akkor hagyom kicsikém had produkálja magát, és tátva marad a szájuk.

2010. febr. 3. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!