Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek? A babánk az én...

Szerintetek? A babánk az én vezetéknevemet kapta.

Figyelt kérdés
Egyedül vagyunk az országban az én vezetéknevemmel, cseh származású vagyok, de magyar állampolgár. Kislányunkat közös megegyezéssel az én vezetéknevemre anyakönyveztettük, mert különleges, Apa pedig tucat névvel rendelkezik. Neki sem okoz ez problémát, büszke a lányára, kimondottan dallamos neve lett. Szóval volt apasági nyilatkozat, együtt is élünk, a kórházban sem ütköztek meg a választásunkon, az anyakönyvi kivonatban természetesen az apja is szerepel, tehát rendezett a jogállása. Egy ismerősöm nemrégiben mégis lehurogott, hogy milyen dolog ez, hogy nem az apja nevén van. Majd csúfolni fogják, hogy nincs apja, meg ilyenek... Pedig a lehető legjobb apukája van:D Tényleg kiszúrtunk vele??? Eddig ez az ismerős az egyedüli, aki kiakadt, de kiváncsi vagyok a véleményetekre.
2010. febr. 3. 12:57
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
81%
Nálunk mindekettőnk vezetéknevét kapta.Sok ismerősünk meg ezen volt megbotránkozva.Szerintük az normális,hogy két keresztneve van,mert van választási lehetősége (bár én azt gondolom,hogy ha egyféle képpen hívjuk,akkor azt fogja megszokni,de ez mindegy).Hallottam,hogy összesúgnak a hátam mögött,nem esett túl jól.Aztán mondtam,hogy az apámnak csak lánya van,tudom,mennyire fontos ez neki,mert nem tucatnevünk van.Majdnem elsírta magát,mikor megtudta,hogy az én nevem is kapja a gyerkőc.Így ehhez igazítottuk a keresztnevet.Egy szó mint száz,próbálj nagyívben tojni az ismerősödre.Ha a törvény engedi,akkor neki mit fáj,hogy ti milyen nevet adtok a gyermeketeknek?
2010. febr. 3. 13:32
 22/33 anonim ***** válasza:
79%

Én meg a férjemnek vezetéknevét vettem fel,így hivatalosan ugyan az a gyerekeim vezetékneve,mint az enyém.Még senki nem feltételezte,hogy zabigyerekek lennének,aki ezt mondaná azt felvilágosítanám,hogy kissé korlátolt gondolkodású....

Manapság már mindent lehet,nincs ezzel gond én több olyan nőt is ismerek aki nem is vette fel a férje nevét,megmaradt a lánykori nevén.

Az ismerősöd hülye...

2010. febr. 3. 13:43
 23/33 anonim ***** válasza:
100%
Eloszor mi is mindkettonk vezeteknevet szerettuk volna, de rajottunk, hogy jobban hangzik, ha csak apuet kapja. Kulonben van olyan ismerosom, aki azt mondta, azert kaptak a gyerekei az o vezeteknevet, mert o volt terhes veluk, o szulte oket, s o is taplalta oket, igy ugy erzi, megerdemli, hogy a gyerekek az o csaladnevet viseljek. A parja is beleegyezett.
2010. febr. 3. 13:47
 24/33 anonim ***** válasza:
25%

13:47

azért meg kell hagyni, a te ismerősöd is furcsán gondolkodik

2010. febr. 3. 13:49
 25/33 anonim ***** válasza:
70%

A szüleim elváltak, én édesapám vezetéknevével élek. Anyukám újra férjhez ment - értelemszerűen egy másik vezetéknevű emberhez, akit apámnak tartok. Soha sehol nem volt semmilyen atrocitásom, hogy engem másképp hívnak, mint apámat. Ez hülyeség, oké, hogy a gyerekek nagyon csúnya dolgokat tudnak egymással tenni (elsősorban csúfolásra gondolok), de ezzel a kutya nem fog foglalkozni.

Az eltérő vezetéknevű gyerekekhez: lehetnek édestestvérek eltérő vezetéknevűek. Nekünk ezt az anyakönyvvezető mondta, mert mindkettőnk az utolsó vezetéknévhordozó és viccesen megkérdeztük, hogy lehet-e. Méghozzá úgy, hogy anya és apa házas, nyilatkoznak a gyerek vezetéknevéről, gyerek megszületik, szülők elválnak, újra házasodnak és másképp nyilatkoznak az adott házasságban születendő gyerek vezetéknevéről. Biztos van ennek megfelelője azokra is akik nem házasok.

2010. febr. 3. 13:50
 26/33 anonim ***** válasza:
52%
Nekem is egy kicsit furcsa, hogy az anya vezeteknevet kapja a gyerek, megmondom oszinten. De mar annyifele variacio letezik, hogy talan ez is divatba jon mar:)
2010. febr. 3. 13:51
 27/33 anonim ***** válasza:
56%
Bár nem az enyém a kérdés, köszönöm a válaszokat az eltérő vezetéknevű testvérekkel kapcsolatban! Eddig ezeket nem tudtam, de nem is fogom feladni! Úgyis az lesz, amit én akarok:P
2010. febr. 3. 13:53
 28/33 anonim ***** válasza:
74%
Szia!Mi is az én vezetéknevemet adtuk a lányomnak,amikor a összeházasodtunk a férjemmel akkor nem vettem fel az ő nevét és már akkor bejegyeztettük hogy a gyermekünk az én vezetéknevemet kapja. Ránk is furán néznek, de minket ez nem érdekel. Szerintem te se foglalkozz vele, főleg ha már így van anyakönyvezve. Mi úgy gondoljuk ha majd a lányunknak nem fog tetszeni akkor majd ő megváltoztatja és felveszi az apja nevét, vagy amit ő szeretne. És nem hiszem, hogy ez miatt rossz szülök lennénk.
2010. febr. 3. 13:55
 29/33 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem teljesen normális amit "műveltetek". Az meg, hogy ki gondolja, hogy lányanya vagy, ki a fenét érdekel?
2010. febr. 3. 13:58
 30/33 anonim ***** válasza:
65%

Manapság már a névből bármire is következtetni angy hülyeség :) Én is felvettem a férjem nevét igy ugyanaz a nevem mint a gyerekeinknek :)

Volt már hogy azt kérdezték valahol hogy testvérek vagyunk e...de nyilván nem, és rengeteg ilyen eset van már.

Azt meg szerintem sem lehet h az édestestvéreknél az egyik Horváth Juliska a másik meg Tóth Gézuka...

2010. febr. 3. 14:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!