Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek? A babánk az én...

Szerintetek? A babánk az én vezetéknevemet kapta.

Figyelt kérdés
Egyedül vagyunk az országban az én vezetéknevemmel, cseh származású vagyok, de magyar állampolgár. Kislányunkat közös megegyezéssel az én vezetéknevemre anyakönyveztettük, mert különleges, Apa pedig tucat névvel rendelkezik. Neki sem okoz ez problémát, büszke a lányára, kimondottan dallamos neve lett. Szóval volt apasági nyilatkozat, együtt is élünk, a kórházban sem ütköztek meg a választásunkon, az anyakönyvi kivonatban természetesen az apja is szerepel, tehát rendezett a jogállása. Egy ismerősöm nemrégiben mégis lehurogott, hogy milyen dolog ez, hogy nem az apja nevén van. Majd csúfolni fogják, hogy nincs apja, meg ilyenek... Pedig a lehető legjobb apukája van:D Tényleg kiszúrtunk vele??? Eddig ez az ismerős az egyedüli, aki kiakadt, de kiváncsi vagyok a véleményetekre.
2010. febr. 3. 12:57
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
81%
egyértelműen hülye.
2010. febr. 3. 12:57
 2/33 A kérdező kommentje:
Mi vagy az ismerősünk? :D
2010. febr. 3. 12:58
 3/33 anonim ***** válasza:
86%

első vagyok. hát az ismerősöd :) mit gondol.

annyi sok idióta rohangál ebben a világban, és az ismerősöd közéjük tartozik.

2010. febr. 3. 13:01
 4/33 anonim ***** válasza:
98%

nem fogják csúfolni. van erre példa azért, nem olyan ritkaság. nem tudom, hogy esküvőt terveztek-e.

de ha igen, akkor (csak úgy mondom), van lehetőség arra is, hogy a férj vegye föl a feleség nevét.

tehát így is ki tudjátok fejezni a nevekben az összetartozásotok. és akkor a kisbabának ugyanaz a neve, mint a papának. azt meg, hogy eredetileg kinek ez a születési neve. senki se fogja nyomozni

2010. febr. 3. 13:01
 5/33 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne foglalkozz az ismerőssel.

Ha tényleg szép a gyerkőc neve akkor az a lényeg.

Nem azon múlik, hogy van e apukája, hogy mi a neve.

Vágj vissza azzal, hogy hány olyan gyerek van aki az apja nevét viseli, de mégsincs apja, mert pl. a szülők elváltak apuci meg rá se néz a gyerekre.

2010. febr. 3. 13:02
 6/33 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem meg jól döntöttetek. Nem az ismerőssel kell foglalkozni. Szerintem is szebb egy különleges vezetéknév, mint mondjuk a Horváth vagy a Tóth (félreértés ne essék, ezek is szép nevek, csak tényleg rengeteg van belőlük). Amúgy lehetett volna kötőjellel ...-Tóth Anna pld. (elől a Te különleges vezetékneveddel) :)

De ha a férjedet ez nem zavarja, akkor minek foglalkoznátok ezzel? Biztos lesz majd aki rákérdez, hogy hogyhogy nem úgy hívják mint apát (hogy esetleg anya előző házasságából való?) de simán elmondod, hogy anya különleges vezetéknevét kapta és kész. :)

2010. febr. 3. 13:03
 7/33 anonim ***** válasza:
60%
Nem szúrtok ki a gyerekkel! Ez egy általános dolog, és egyre inkább elfogadott is. A következő babánk az én vezetéknevemet fogja kapni, már megbeszéltük a párommal, pláne ha fiú lesz. Nem akarom, hogy kihaljon a családi nevünk, sehol sincs fiú, szerintem én nem fogok ezen problémázni. A gyerekeim is meg fogják érteni, hogy az egyikük apa nevét kapta, a másik anyáét, és kész! Ha valakinek nem fog tetszeni, akkor vessen magára. Csak az építő kritikára hallgass!!
2010. febr. 3. 13:04
 8/33 anonim ***** válasza:
67%

off:

13:04 nek

én nem vagyok benne biztos, hogy ezt lehet, hogy az egyik gyereket így hívják, a másikat úgy, holott ugyanaz az apa.

te utánanéztél? ezt lehet? (mert házasságban nem, azt tudom)

2010. febr. 3. 13:06
 9/33 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! Örülök a válaszaitoknak, megnyugodtam, hogy nem vagyunk "gonosz" szülők.
2010. febr. 3. 13:07
 10/33 anonim ***** válasza:
0%

"az én vezetéknevemre anyakönyveztettük, mert különleges, Apa pedig tucat névvel rendelkezik."

Mi az hogy különleges? És mi az hogy tucat? Miért volna jó az egyik miért volna rossz a másik. Arra is lehetett volna gondolni hogy a gyereknek később nem lesz e problémája a "különleges" név miatt? Mindenki csak azt fogja tudni hogy az anyja nevén van.Nem a szülő használja a nevet hanem a gyerek.Erre kell gondolni.

2010. febr. 3. 13:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!