Adnál 8 hónapos babádnak madártejet reggelire cumisüvegből?
Anyósom nem hagy békén a gyerek 3 hónapos kora óta, hogy miért nem aok neki madártejet. Eddig még csak-csak hárítottam, hogy 1 éves koráig nem akarok sem tejeset, sem tojásosat adni neki, de mióta lefigyelte, hogy néha-néha megpróbálkozom a felestejes kakaóval reggelire a gyereknek, azóta nyaggat. Mondjuk azt talán felfoghatná, hogy a feles tej, meg a tejes-tojásos-agyoncukrozott vacak között van némi külömbség.
Meg tudok őrülni, amikor feljön (tetőtérben lakunk, de teljesen külön bejárással), és hoz valamit amit ő sütött vagy főzött édesség, és se szó, se beszéd, fogja a gyereket, és elkezdi vele kóstoltatni. Tök mindegy, hogy kaja előtt vagyunk, vagy kell-e a gyereknek, akkor is tunkolja bele.
Meg persze nekem célozgatva mondja a Törpnek, hogy "anya most már majd biztosan csinál neked madártejet, aztán majd megiszod cumisüvegből. Mert az apa is azt kapott minden reggel, STB..."
Mit csináljak, hogy meg se sértődjön, de ezt a dolgot is tisztba tegyem?
Én úgy gondolom, hogy amíg a gyerekem megeszi a tápszert (születése óta azt kap), adig nem adnék neki ilyen dolgokat.
Én reagálom túl, vagy igazam van?
Ráadásul nem is akarom cumisüvegből etetni, csak a tápit esszük így, minden mást kanállal.
Az utólsó válaszoló a számból vette ki a szót: csak hogy a mama örüljön?
Amúgy abban meg biztos vagyok, hogy ha azt mondom neki, hogy ilyen-olyan okból nem akarok adni a gyereknek madártejet, vág egy pofát, és ha rá van esetleg bízva a Törpe, akkor is megkóstoltatja vele. Csak hogy neki legyen igaza. Egyáltalán nem bízok benne.
A múltkor céloztam rá, Hogy : Mama, csak a babapiskótát eheti ám a Törpe egyedül, minden mást csipegetve adok neki, mert 2 foggal már tépi a kiflivéget, kalácsot, ilyeneket, és nehogy nagy falat kerüljön a szájába.
Erre mit csinál, még aznap visszajön, mert sütött pogácsát, és azt meg kell kóstoltatni az unokával, és egyszerüen a kezébe adta. Nem szóltam, nert nem akartam bunkó lenni, de miután a fiam úgy kért inni, hogy még volt a szájban falat, és a kedves mama a cumigumival szépen torokra tolta a falatot, a gyerekem meg elkezdett fuldokolva köhögni, kiakadtam, és elismételtem mégegyszer a dolgot nagyobb nyomatékkal. Erre azt mondja a gyereknek, hogy ne hozd a frászt anyádra, ne idegesíts. Kishjján beszóltam, hogy nem a gyerek idegesít, hanem a felnőtt ember értetlensége.
Sokszor kész vagyok tőle.De már nem sok kell, hogy beteljen a pohár...
Az utólsó válaszoló a számból vette ki a szót: csak hogy a mama örüljön?
Amúgy abban meg biztos vagyok, hogy ha azt mondom neki, hogy ilyen-olyan okból nem akarok adni a gyereknek madártejet, vág egy pofát, és ha rá van esetleg bízva a Törpe, akkor is megkóstoltatja vele. Csak hogy neki legyen igaza. Egyáltalán nem bízok benne.
A múltkor céloztam rá, Hogy : Mama, csak a babapiskótát eheti ám a Törpe egyedül, minden mást csipegetve adok neki, mert 2 foggal már tépi a kiflivéget, kalácsot, ilyeneket, és nehogy nagy falat kerüljön a szájába.
Erre mit csinál, még aznap visszajön, mert sütött pogácsát, és azt meg kell kóstoltatni az unokával, és egyszerüen a kezébe adta. Nem szóltam, nert nem akartam bunkó lenni, de miután a fiam úgy kért inni, hogy még volt a szájban falat, és a kedves mama a cumigumival szépen torokra tolta a falatot, a gyerekem meg elkezdett fuldokolva köhögni, kiakadtam, és elismételtem mégegyszer a dolgot nagyobb nyomatékkal. Erre azt mondja a gyereknek, hogy ne hozd a frászt anyádra, ne idegesítsd. Kishjján beszóltam, hogy nem a gyerek idegesít, hanem a felnőtt ember értetlensége.
Sokszor kész vagyok tőle.De már nem sok kell, hogy beteljen a pohár...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!