Adnál 8 hónapos babádnak madártejet reggelire cumisüvegből?
Anyósom nem hagy békén a gyerek 3 hónapos kora óta, hogy miért nem aok neki madártejet. Eddig még csak-csak hárítottam, hogy 1 éves koráig nem akarok sem tejeset, sem tojásosat adni neki, de mióta lefigyelte, hogy néha-néha megpróbálkozom a felestejes kakaóval reggelire a gyereknek, azóta nyaggat. Mondjuk azt talán felfoghatná, hogy a feles tej, meg a tejes-tojásos-agyoncukrozott vacak között van némi külömbség.
Meg tudok őrülni, amikor feljön (tetőtérben lakunk, de teljesen külön bejárással), és hoz valamit amit ő sütött vagy főzött édesség, és se szó, se beszéd, fogja a gyereket, és elkezdi vele kóstoltatni. Tök mindegy, hogy kaja előtt vagyunk, vagy kell-e a gyereknek, akkor is tunkolja bele.
Meg persze nekem célozgatva mondja a Törpnek, hogy "anya most már majd biztosan csinál neked madártejet, aztán majd megiszod cumisüvegből. Mert az apa is azt kapott minden reggel, STB..."
Mit csináljak, hogy meg se sértődjön, de ezt a dolgot is tisztba tegyem?
Én úgy gondolom, hogy amíg a gyerekem megeszi a tápszert (születése óta azt kap), adig nem adnék neki ilyen dolgokat.
Én reagálom túl, vagy igazam van?
Ráadásul nem is akarom cumisüvegből etetni, csak a tápit esszük így, minden mást kanállal.
Én nem adnék. Megmondanám neki kereken, hogy az én gyerekem, én nevelem úgy, ahogy nekem tetszik, és nem úgy, ahogy 30 éve szokásban volt.
Lehet, hogy meg fog sértődni, ha azt hiszi, hogy ő mindent jobban tud. De a konfliktust érdemes felvállalni, és nem érdemes a békesség kedvéért nyelni a végtelenségig.
Én is megmondanám kerek perec. Ha finomkodsz, akkor teljesen a fejedre fog nőni.
Én tegnap a vendégekre is rászóltam, hogy ne dugja a sós krékert a babám szájába. Egyrészt mert nem odavaló, másrészt tejallergiás és minden ilyen cucc tejporos. Udvariasan, és határozottan. Neked is ezt tanácsolom.
Nem akarok madártejet adni és kész. Ennyi.
Senkinek nem engedem meg, hogy etesse a gyereket, amivel ő gondolja. Később sem.
Alapvetés, hogy a szülő beleegyezése nélkül semmit nem kaphat a gyermek. Különösen kifejezett kérés ellenére.
Nem sértődhet meg, Neked pedig a gyermek érdekét, egészségét kell szem előtt tartanod.
Szia
Az én lányom 10 hónapos,de ilyen tejes cuccokat nem adok neki.Tojássárgáját azt szoktam neki adni,de úgy hogy megfőzöm a tojást és a sárgát belekeverem pl a spenótba.
Nálunk anyós se jelentett gondot mert én szépen megmondtam neki,hogy ezek akkor voltak és az ő gyerekeivel,most más idők vannak és az én gyerekem.
egy eves kora alatt tojast semmikepp
cukrosat sem adnek
tejet egy eves kora alatt nem
tehat adhatsz olyan madartejet, amiben nincs tojas, meg cukor, a tejet pedig lecserelheted tapszerre :D
(tehat kaphat tapszert :))
ha nagyon szivozik, kerdezd meg tulajdonkeppen miert is akarilyesmit adni neki, a pici gyomra meg nincs ra felkeszulve, ha edesseget akar adni neki, akkor reszeljen neki egy kis almat, vagy adjon neki répa torzsáját (azt a belso reszt, az nagyon édes)..de a babaknak NINCS AZ EDESRE IGENYUK ilyenkor még, csak ha hozzaszoktatjak oket.
szepen mondd el, hogy regen mas volt sokminden, nem tudtak meg ennyit a babakrol, esetleg a bolti tej nem azonos a 30 evvel ezelotti tejjel, mondd azt, hogy a gyerekorvos megtiltotta, esetleg kiserjen el az egyik tanacsadasra, es kerdezd meg a dokit elotte.
az enyem nagyon hatarozottan tud nemet mondani az ilyen huyesegekre :)) (pedig idosebb mint a nagymamak)
en nem vagyok ilyen finomabb, mert vilagosan megmondtam a nagyszuloknek, hogy a mi gyerekunk, en dontom el, mit eszik, felolem ketsegbevonhatjak, de akkor is ugy lesz. es ha verbalisan celozgatni mernek ra, hogy nem tartjak be a szavam, az o bajuk, mert nem fogom rajuk bizni a gyereket, amig nem tudom, hogy ilyenekben is bizhatok bennuk.
mondjuk nalunk a nagyapa akarta 2 hetesen felnott teaval itatni, 6 honaposan rantottaval kinalni, es tiz hosan felajanlotta amikor tisztaba tettem, hogy hoz wc papirt, mert nem lat a pelenkazo mellett..
Nekem az anyukám ilyen mint a te anyósod, néha már megőrít. Pont tegnap mondta nekem is hogy adjak neki madártejet cumisüvegből, aki nem értette hogy hogyan (én sem), szóval úgy gondolta, hogy csak a tejet, amit cukros tojássárgával sűrítesz, a tojássárgával nem is lenne baj, mert azt már evett, még a cukor sem zavarna annyira na de a tej...
És hiába próbáltam vele elbeszélgetni, sőt már mérgesen is csak azt hajtogatja, hogy persze mert arra a hülye internetre hallgatsz nem pedig az anyádra.. Szóval jól megkaptam, de a helyzet változatlan, ja és nem egy maradi vénasszony (49 éves én 26, és a babó 10,5 hós) Szóval kitartás én mást nem tudok tenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!