Mennyire van még H1N1 járvány? Akik nem vitték babáikat pl. Auchan, tesco nagybevásárolni most már "kimerészkedtek"?
11:16-os. Azt azért ne felejtsd el, hogy az anyukának milyen immunrendszere volt a terhesség alatt és elött. Nekem pl gyerekkorom óta egynelő a nullával. Sajnos a gyerekeim is mindig mindent elkapnak, pedig már kipróbáltunk egy csomó csodavitamint is. És nem a gagyi marslakócskára gondoltam.
Mi ritkán járunk nagy bevásárlóközpontokba, inkább játszira viszem. Itt nagyvárosban sok anyuka vasárnaponként plázákban engedi szabadjára gyerekét, csak otthon ne csináljanak rumlit, a játszin meg koszos lenne.
A létszügséglethez kötött bevásárlásnál, ha lehet akkor vagy külön megyünk, vagy gyerekek nélkül.
A téli időszak így is nehéz, mert sok szülő telenyomja reggel a gyerekét lázcsillapítóval és úgy adja be az oviba. Pedig üvölt róla, hogy totál rosszul van alig kap levegőt, elfekszik az öltözőben, nem tud nyelni...stb. És ezt nem azok a szülők csinálják, akik nem tudják másra bízni gyereket, hanem olyanok, akik amúgy is otthon vannak.
Na meg még a busz, a metro, a villamos, a vonat. Egy csomó fertőző hely.
Nem könnyű elkerülni a bacikat.
Én eddig is vittem és ezentúl is vinni fogom. (az elmúlt egy-két hétben sajnos a nagy havazások miatt nem tudtunk menni sehová) Nem vagyunk beoltva.
Szerintem már lecsengett a járvány, ha lesz is egy újabb hullám már nem kelt olyan pánikot mint az első.
Nekem a kezdetektől az a véleményem, hogy ezt az oltást (mint a szezonális influenza ellenit is) azoknak érdemes beadni akik krónikus betegek vagy idősek és esetleg + mellé betegek, mert azoknak tényleg ér valamit, mert kevésbé kockázatos mint ha megbetegedne a vírustól. Viszont az erős, egészséges, fiatal embereknek nem adnám be, mert szerintem többet árt mint használ. Viszonylag régen jelen van már a vírus és az oltó anyag, de idáig még mindig nem sikerült kideríteni, hogy pontosan milyen, hány és mennyire súlyos mellékhatásokat okozhat. Épp ezért szerintem rizikós beadni egy ereje teljében lévő fiatal szervezetnek.
Szia!
5 hónapos a babám, mi sehova sem járunk vele, csak apa megy bevásárolni. Kint a lakótelepen sétálunk csak, nagyszülőkhöz megyünk, de nagyobb bevásárlóközpontba egyáltalán nem, féltem elvinni. A múlt héten aztán mégiscsak elvittük, de utána tiszta rosszul lettem,hogy mi lesz ha most kapott el valamit szegénykém. Csak azt nem tudom mi lesz ha két vagy több hónapo múlva újabb H1N1 hullám jön, akkor megint nem mozdulunk sehova? Meddig maradjak itthon a picivel, 18 éves koráig? Nagyon féltem ettől a járványtól, olyan kis védtelen még, de talán ez sem jó megoldás, hogy itthon ülök vele.
Miért vannak lepontozva azok, akik nem tudják kire hagyni a gyereküket??? Nem mindenkinek telik dadusra!!!
Otthon hagyni meg tán nem fogom egyedül, így marad az a verzió, hogy viszem magammal mindenhova! Mégiscsak azért szültem, hogy velem legyen, nem idegennel itthon hagyni, mert úgy kényelmes!!! Ezt is lepontozhatjátok!
Sziasztok nem akarom kirobbantani a botrányt de se a párom se apósom ,anyukám sem és én sem oltattuk be magunkat és örülök a kisfiamat meg PLÁNE NEM OLTATTAM BE ÉS NEM IS FOGOM!! 18 hónapos a drágám!!
Igen sok embertől meg híradóbol hallottam hogy több beteg van a beoltattak között mint a nem beoltattak között!
Pl Apukám soha mondom soha nem, volt beteg,és beoltatta magát a nem norm,ális és 4 hétig beteg volt olyan taknyos volt fájt a feje lázas volt hogy ilyennek még nem láttam!!
Nesze neked H1N1 oltás!!
Hát oltassa be magát akinek 6 anyja van!!
Még 1szer mondom ez az én véleményem!!
De tudom sokan egyet értenek velem!!
szép vasárnapot Nikol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!