Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elég, ha csak 5 db 56-os...

Elég, ha csak 5 db 56-os hosszú ujjú és 5 db 62-es hosszú ujjú rugit veszek a babámnak kezdetnek?

Figyelt kérdés
Vagy ennyi sem kell? Vagy kell még valami ezek mellé? Veszek még sapit, ujjszülöttkesztyűt, plédet (szeptember végén fog megszületni), hálózsákot.
2008. aug. 17. 18:21
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Bőven elég, de ha veszel hosszúujjú rugit, az alá elég lenne a rövidujjú body. Akkor mostmár vegyél ujjatlan rugit szerintem. Amúgy nem lehet előre tudni, h bukós lesz-e a babád. nekem nem volt, így egy napra elég volt egy ruha, ha éppen nem folyt ki a pellusból a kaki:-) Minden jót!
2008. aug. 17. 18:26
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem elég, sőt. Én személy szerint nem vennék inkább csak két-három darabot méretenként, mert ezeket a méreteket nagyon gyorsan kinövi. Ha meg úgy látod, hogy mégsem elég, még mindig el lehet szaladni a boltba... Talpas rugikat vegyél, és akkor nem kell külön zokni. A zoknit én nem szerettem, mert mindig lerugdossák.

Arra ügyelj, hogy a rugi alól patentos legyen, különben sokat fogsz szenvedni a pelenkázással.

Nem ártana bodykat is venni, de abból sem kell 5-nél több. Pici pólókat, trikókat, kisingeket én nem vennék, mert állandóan felgyűrődnek, és kényelmetlen a babának. A body viszont nagyon jó találmány!

Amit feltétlenül vegyél, az a textilpelenka. Nagyon jó szolgálatot tesz: baba feje alá, büfizéshez, vagy amikor menni kell a védőbe, sőt ha már nem kell a babának, akkor ablakpucoláshoz is jó. :)

2008. aug. 17. 18:30
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Bodyból 10 darabot használunk méretenként,mert amíg oda jutok,h mossak,megszárad,vannak napok,amikor 2-3 is elfogy stb.

Rugiból,ha nincsen gáz,akkor elég 3.De mi jártunk úgy,hogy egy mosással 7et mostam ki,és mindez 3 nap alatt került a szennyesbe.Ha nem éri baleset,akkor én 2-3 napig rá szoktam adni ugyanazt a rugit.

Sapit mindenképpen vegyél.Olyat,amim emgkötős,és rásimul a fejre.Viccesen néz ki vele,de az a legpraktikusabb.

Mikor hazahoztuk a kh-ból én csak hálózsákot edtam rá az első néhány napban.Nagyon szereti a lányom,de ne vásárold belőle agyon magad,mert egy ismerősömnek meg el sem viseli a fia.Ha ilyen vállnál patentosat veszel,akkor inkább hosszúujjú body is legyen 1-2 darab.De ha olyat,aminek ujja is van,akkor nem fontos a hosszúujjú.

A pléd az kell legalább egy a kocsiba.Én mondjuk úgy szoktam,h egy mindig van alatta,és ha rossz idő van,akkor takarózni is viszünk egyet.Ami babakocsizáshoz nagyon praktikus az az állatka formájú vastagabb rugi.Mi örököltünk egy fehér nyuszisat és én egyenesen imádom.Kényelmes,meleg és baromi aranyos.

Az újszülött kesztyű nagyjából 3 percet volt a kezén,mert azonnal leszedte,de az a 300 Ft nem egy nagy összeg.

Szerintem, más nem kell,aztán majd ugyis te magad fogod meglátni,h mi hasznos és mi nem.56osnál ne vegyél kisebbet,mert nem egy ismerősöm rá sem tudta adni.Nekünk azért volt két 56os rudink,és 7 hetes koráig tudta hordani ezt a méretet.A 62esek nagyon lógtak rajta.Most lehet olyan 60-62 centi,és 12 hetes,tehát még legalább egy hónapig tudja hordani a 62es ruháit.Így számolj ruhával!

2008. aug. 17. 19:55
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 4 db volt, és elég volt. Igaz , én nem öltöztettem át ha bukott, csak ha kakis lett. (ha minden bukásnál kicserélném, 18 db sem lenne elég...)

Szóval azzal egyetértek, hogy vegyél ujjatlan lábatlan badyt is, a hosszu alá, a hálózsák is jó. Plédet is legalább két dbot, és a lepedőből sem árt, ha van kettő. Kissapi is kell, és a textilpelenka is jó (na nálam az fogyócikk, van vagy 20 db belőle:-)Zokni kellhet a rugi alá is, ha fázós lesz a drága.

2008. aug. 17. 21:15
 5/6 anonim ***** válasza:
51%
A védőnődtől kérj egy tájékoztatót erre vonatkozólag. A kismama honlapok és újságok is rendszeresen leközlik a babakelengyét. Szerintem van olyan válaszadó aki kicsit túlzásba esett. A legkevesebb a rugi és a body, ezeken kívül számtalan mindenre szükségetek lesz. Nem fogsz szaladni a boltba az tuti.
2008. aug. 17. 21:27
 6/6 A kérdező kommentje:
sziasztok!nagyon köszönöm a válaszokat,most már kezdem jobban átlátni a dolgot :) A védőnőt kérdeztem, de nem tudott segíteni, illetve adott egy 3 oldalas! listát, hogy mit vegyünk méretek nélkül... Mégegyszer köszönöm!
2008. aug. 18. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!