Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sok fél éves babánál a 9 kiló?

Sok fél éves babánál a 9 kiló?

Figyelt kérdés
2008. aug. 17. 15:04
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ez babafüggő. Függ attól is hogy mennyivel született, hogy kisfiú e vagy kislány, hiszen a fiúcskák gyakran erősebbek a lánykáknál. Aztán nem írtad, hogy szopizik vagy tápszeres e? De a védőnő vagy a gyermekorvos biztosan kielégítő választ tudnak erre adni. Nekik van valmilyen fejlődési táblázatuk is ha jól tudom. Minden esetre biztosan nagyon szép és fejlett kiababád van. Gratulálok hozzá. Amúgy az én kislányom 4 hónapos tápszeres és 6 Kg. Ezt csak úgy viszonyítás képpen írtam.
2008. aug. 17. 15:21
 2/6 A kérdező kommentje:
Anyatejes, mást nem is kap, és kislány. 3 és fél kilóval született. Mindenki rémüldözik. A doktornő azt mondja sok, de ő érdekes...:)
2008. aug. 17. 15:30
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok. Hát nekem sajnos csak egy hétig volt anyatejem és azóta tápszerezünk, de egy kisbabát nem lehet fogyókúráztatni. A doktornő ha sokallja akkor talán tanácsot is adhatna de szerintem a te kisbabád tudja hogy neki mennyi tejcsi kell. Inkább kicsit legyen rajta mit fogni, minthogy csont sovány legyen szerintem. Lehet hogy erős csontozatú is a babucid, vagy egyszerüen csak genetika és a családotokban talán más baba is nagyobbacska volt. Szerintem ne foglalkozz ezzel, hiszen ha már többet fog mozogni a babucid akkor úgyis megy le róla pár kiló, plusz lehet hogy hírtelen meg fog nyúlni és akkor meg aztán főleg nem baj ha most kicsivel több van rajta, mert legalább nem lesz vézna. Ráadásul ha beteg a gyerek (remélem soha sem lesz erre precedens), akkor amúgy is fogyni szoktak szóval légy nyugodt és tápláld a babucidat úgy mint eddig. Én lennék a legboldogabb édesanya ha lenne tejcsim. De sajnos nincsen..... Sok bodogságot nektek: T.
2008. aug. 17. 15:57
 4/6 anonim ***** válasza:
Ne aggodj az én fiam fél évesen 10,5kg volt 3500g-mal szűletett és nem kapott csak anyatejet.Semmi gond ne hallgass a hüledezőkre.Probálj neki gyümit adni valamelyik étkezésre,valószinűleg nagyon erős a tejed ha szoptatod.
2008. aug. 17. 16:16
 5/6 anonim ***** válasza:

A mi gyerekorvosunk azt mondta, hogy anyatejjel nem lehet egy babát túltáplálni, legfeljebb túletetni, de azt meg úgyis visszabukja. Az én fiam olyan duci volt (csak anyatejes volt 6 hós koráig), hogy alaphelyzetben nem látszott a nyaka. A doki azt mondta, ne aggódjak, ha rábízom, mennyit eszik, nem lesz kövér gyerek, mert az ő ösztöneik még nincsenek elrontva édességekkel és kedvtelésből evéssel. Azt is mondta, hogy lassulni fog az a nagysúlynövekedés.

Így lett. Ma már 2 éves nagyfiú és egyáltalán nem duci. Teljesen átlagos alkatú kis örökmozgó.

Szóval nyugi! Ha eddig csak anyatejet kapott, akkor nincs semmi gond, majd később lassabban fog hízni.

2008. aug. 17. 22:13
 6/6 anonim ***** válasza:
kisfiam 9200 g 5 és fél hós anyatejes semmi mást nem kap!! szerintem nem sok ez a suly....
2009. okt. 14. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!