Válogatós, nehezen evő babánál hogyan érjem el, hogy egyen rendes ételt is?
mi szerencsére nem vagyunk ilyen helyzetben ezért nem biztos, hogy jó tanácsot adok, de hátha :)
én fiam nem hajlandó először megkóstolni semmit ami neki nem tetszik, lehet akár olyan étel is amit szeret csak nem emlékszik rá. először beleeszek a kajájába és nagyon hümmögök meg vigyorgok hogy milyen finom, ha így se kívánja meg akkor gonosz vagyok és a szájához nyomom, ez egy fél perces közelharc de ha megérzi az ízét akkor rájön, hogy finom és beborkolja.
egyedül eszik villával, kanállal, ha nem adok neki evőeszközt akkor nem is enne. még a szőlőt is kanalazza :D mondjuk a villa most a nyerő, nagyon lelkesen szurkálja a kaját :)
mi is leülünk vele, így 2x annyit eszik, de nem teszek elé egyszerre egy egész adagot, inkább 2x, 3x szedek neki. enyém 23 hónapos de még mindig bekötöm a székbe, néha tv-t is kapcsolok az ebédhez, ha sok a dolga muszáj elterelnem a figyelmét ;)
esetleg ha nem szeret kanalazni akkor próbálkozhatnál olyan étellel amit általában szeretnek a gyerekek és lehet csipegetni, pl. nokedli, üres tészta, kézi tarhonya, borsó, bébirépa, hozzá sültcsirke kicsire felvágva, főtt tojás, rántott cukkini, pici fasírt golyók. nálunk még a tejes tejes kaják a kedvencek, tejbegríz, tejberizs, nincs az a mennyiség ami ne férne belé :D
esetleg megpróbálhatod, hogy a tápszert tejre vagy babatejre cseréled és a reggeli után adod oda, hátha az telíti el reggel. 10órait, uzsonnát is kihagyhatod 2-3 napig, lehet az telíti el :S
remélem azért tudtam segíteni :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!