Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Volt-e valaki hasonlo helyzetb...

Volt-e valaki hasonlo helyzetben, es mit csinalt hogyan oldotta meg?

Figyelt kérdés
Leirom elöre,hogy negativ kommentek nem erdekelnek,inkabb olyan anyukak tanacsa erdekelne,akik ezt mar ateltek.Problemam a következö:Kisfiam 9 hos,es sajnos 1 eves koraban el kell vinnem bölcsibe, mert dolgoznom kell:(viszont vannak problemak,ami miatt ez nehezen kivitelezhetö.az egyik hogy nem eszik csak szopizik,mar mindent(tenyleg!)megprobaltam 4 hos koratol,anyatejjel,vajjal,kiköpi,csak cici kell neki.A masik ,hogy sajnos nappal csak babakocsiban alszik...tudom ezt en szoktattam meg vele,dehat az elejen mindent megprobaltam hogy az agyban aludjon,de hiaba,kepes volt orakat sirni fuldoklasig,csak hogy kivegyem,ezert alszik babakocsiban.Szoval igy hogyan fogom elvinni bölcsibe?Nagyon nagyon el vagyok keseredve,mert nincs mas valasztasom,el kell mennem dolgozni.Tanacstalan vagyok,mi lesz igy most velünk.
2014. dec. 7. 22:29
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
persze ezert tettem fel a kerdest hogy aki esetleg ugyanezt vegigcsinalta tud tanacsot adni hogy mitevö legyek.Igy nem tudom hogy fogom bölcsibe adni igy ahogy most van nem is lehet mert nem fogjak tudni se altatni se etetni ezert probalok most valtoztatni.Csak az ilyen kommentek hog szedd össze magad"na ezek azert felhuznak gondolom megertitek.
2014. dec. 8. 10:23
 12/24 anonim ***** válasza:
Szerintem az altatás a kisebb gond. anyukám bölcsibe dolgozik és nem egy gyerkőc kezdi így hogy csak babakocsiba alszik és ők mindig megoldják. A baj az hogy szopizik mert ugye azzal nem tudnak mit kezdeni. Esetleg tápszer? bár nem tudom hogy azt elkészítenék e neki? Bár annyira nehéz helyzetbe kerültél hogy valahogy hátha segítenek.Valami speciális gyerekorvost kellene megkérdezni aki már találkozott ilyen babával....mert ez így nagyon nem oké és pillanatok alatt eltelik a három hónap.
2014. dec. 8. 10:38
 13/24 Andi80018 ***** válasza:

Na végre, persze, hogy nem akarok rosszat, csak tudom, hogy mi megy a bölcsibe, pl egyszer úgy hoztam el a gyereket, hogy hólyagosra csípte neki a kaka a fenekét, mert nem cseréltek neki pelust. És ez csak egy! Hívjál el magadhoz olyan embert, aki ért ehhez, és látja a gyerekedet. Innen most mondhatjuk érted, hogy na, akkor mondjuk alma kezdésnek, az összes gyümölcs, fokozatosan, krumpli, répa, zöld zöldségek. Már megmondom őszintén nem emlékszem pontosan, de fokozatosan kell elhagyni az anyatejet, és ezeket bevinni az étrendbe. Hidd el, hiába mondja bárki, hogy elég az anyatej ennyi idősen, nem elég!! Húst is kéne neki adni lassan, tojást. Nem ellened beszélek, hanem hogy neked, meg a gyerekednek legyen könnyebb, mert minél nagyobb lesz, annál nehezebb lesz rászoktatni a rendes kajára, ja, és az anyatejről való leszoktatás is egyre nehezebb lesz. Pürésíteni kell neki mindent. Szerintem az almalét, almát, barackot tuti megeszi. Ja, és ha egyenként ezeket már ismeri, akkor keverni kell. Tuti ízelni fog neki. És fokozatosan hagyd el az anyatejet! Ha még otthon lennél vele egy évet, akkor azt mondom, jó, lehet türelmesebbnek lenni. Este nem gáz, ha szopizik, persze, de el kell érni, hogy nappal már ne, mert én csak a bölcsi szempontját nézem, nagyon nem szeretik az ilyen kicsiket, mert sok a macera velük, láttam, mi megy.

Az altatásnál is, az ágyában kell, hogy aludjon. Nem támadásból, de így van. Itt van egy ilyen kérdés már, hátha segít valamelyik.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

2014. dec. 8. 10:53
 14/24 anonim ***** válasza:
Off: Látom az 1-es válaszoló rendesen felhúzott, de valahol igaza van, el kell kezdened a hozzátáplálást előlről. Azt nem akarom elhinni, hogy Te már 5 hónapja kínálgatod naponta több alkalommal a babádat új ízekkel és eddig semmit sem fogadott el.
2014. dec. 8. 12:43
 15/24 A kérdező kommentje:
hat kedves 14 es ha el akarod hinni ha nem ez igy van.viszont amig nem jöttek a fogai kb 6 hos koraig addig keveset de evett.aztan 6 hos koratol semmit...de egyebkent szerinted annak mi lenne az ertelme hogy itt hazudok es kiirok egy kerdest ami nem is igaz??nem igazan ertem a logikadat...
2014. dec. 8. 13:19
 16/24 anonim ***** válasza:
Szüleidhez hazaköltözni nem tudsz?
2014. dec. 8. 14:21
 17/24 A kérdező kommentje:
nem anyukam mar sajnos nem el apukam meg....hat alkoholista
2014. dec. 8. 14:32
 18/24 A kérdező kommentje:
kedves Andi!irod hogy hivjak valakit aki ert a hozzataplalashoz es tud ebben segiteni...es kit?vedönö kizarva eleteben nem volt itt-nem ert semmihez
2014. dec. 9. 08:29
 19/24 anonim ***** válasza:
Szia! Először is, nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél, nem lesz könnyű az biztos, de úgy látom lelkiismeretes anyuka lévén menni fog!!! Hogy próbáltad etetni eddig? Kanállal? Ül már a babád rendesen igaz, legalábbis megtámasztva? Hallottál már a BLW módszerről? Facebook-on is van egy csoport, nézz utána, hátha bejön nektek. Az a lényeg, hogy a gyerkőc elé teszed az ételt, és hadd válassza ki ő maga, mit szeretne megenni belőle, pl. egy tányérra több párolt zöldséget, jó puha, még fogak nélkül is menni fog. Vagy próbálj a kezébe adni kenyeret, kukacot, párol zöldséget, banánkarikát......először biztos elutasítja, vagy játszik vele, de meg kell vele ismerkednie. Ki tudja, lehet nektek kimarad a pürés-kanalas korszak, de ha ráérez az ízére, enni fog! Persze jobb lenne még több idő, de ez van, ha már néhány ételt elfogad így, a bölcsiben is könnyebb lesz. (Esetleg ha nagyon nem megy, gyermek gasztroenterológust is felkereshetnél vele, akár neten is tanácsért.) Nagyon tudom min mész át, mert az én kisfiam 16 hónaposan nem akar rágni, és rengeteget küzdök vele, mindent kiöklendez, vagy csak villával összetörve eszik meg, én is írtam itt ki kérdést, meg is köveztek rendesen, de azt mondom, aki átélt valaha is hasonlót, az segíteni próbál. Az altatáshoz kapcsolódva: nem próbáltad valamilyen hintában? Kezdetnek az is jobb lehetne..... talán. nagyon drukkolok, hogy sikerüljön!
2014. dec. 9. 09:00
 20/24 anonim ***** válasza:

Reszelt alma

összenyomkodott banán

összeturmixolt barack

Univer bébiétel (almás-barackos, sütőtök-almás,sima barackos)

Ezek közül elfogadja valamelyiket?

2014. dec. 9. 09:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!