Volt-e valaki hasonlo helyzetben, es mit csinalt hogyan oldotta meg?
Sajnos csak a kéréds első felére tudok válaszolni. Igen, vannak így mások is. Nálunk is ez, illetve hasonló a helyzet. Nekem a tápszeren kívül alig akar enni valamit. Pedig én is elkezdtem 4 hónaposan a hozzátáplálást, ráadásul akkor még egész jól fogadta. Viszont hónapokkal később is ott tartottunk, ahol 4,5 hónaposan. 30 gr-okat evett 2-3 fajta gyümölcs, vagy zöldségpépből és azt sem szívesen.
A kérdés második részére inkább nem is válaszolok. Nem akarlak elkeseríteni, de nekem már sokkal nagyobb a gyerekem és még mindig nagyon nehéz megetetni. Itthon még meg is oldom valahogy, de nem tudom a bölcsiben mi lenne vele. Csak én szerencsére itthon tudok vele maradni.
A helyedben talán azt csinálnám, hogy bemennék a bölcsibe és megkérdezném, hogy az egészen kicsiknek mit adnak. Már 20 hetes kortól mehetnek bölcsibe a babák, gondolom ők sem eszik meg a rendes ételeket. Én még azt is el tudom képzelni, hogy akár tápszerrel is megetetik, ha végképp nem eszik meg semmit. Ők meg tudják mondani, hogy konkrétan milyen főzelékeket, gyümölcsöket adnak a babáknak és azt milyen formában (szerintem teljesen pürésítve is lehet). Ha ezeket megtudod, akkor kifejezetten ezekkel kínálhatnád otthon, hogy szokja őket. Azért 3 hónap még sok idő, nagyon sokat változhat addig. Meg az is lehet, hogy a közösségben megjön majd a kedve az evéshez, ha látja a többi gyereket enni.
Szia.
Szüleidhez nem tudsz hazaköltözni?
Ha muszáj a bölcsőde, akkor tulajdonképpen 3 hónapod van rá, hogy a babkocsiról leszoktasd, az evésre meg rászoktasd.
Babakocsi helyett ha magad mellé veszed, tehát Te is lefeküdnél vele? Vagy karodban elringatod és amikor már szunyókál, akkor lerakni az ágyba?
Evés: a vajat nem értem, 1 éves korig nem adunk tejterméket, legalábbis vajat nem.
Mivel kezdtél? Alma, banán, barack?
Én nem rosszindulatú vagyok, hanem azt mondom, hogy a hozzátáplálásnak megvan a maga menete, mivel kell kezdeni, fokozatosan, napról napra. Akár mennyire tűnik gonosznak, egy kilenc hónapos gyereknek már majdnem mindent kell ennie. Az altatással pedig én is küzdöttem, szóval nem csak úgy írogatok.
Nem azt mondom, hogy ne adja be bölcsibe, ha muszáj, csak azt, hogy durva lesz ilyen napirenddel, mivel alapból két gondozónő kell majd rá. Ha szerencséje van, akkor megértőek lesznek. Én láttam két hétig egy egy éves kislányt, amikor a gyerekemnek volt a beszoktatása, hát, kemény volt, pedig ő már evett rendesen. Bármit mondhat bárki, a hölgynek kell szakembertől segítséget kérni, hogy normálisan egyen, aludjon a gyerek, akár babapszichológussal beszélni, ha nem megy másképp. Gondold végig, nyolc órát lesz "egyedül" egy full anyatejes,babakocsihoz szokott gyerek bölcsibe, ahol tisztelet a kivételnek, csak megőrzik a gyereket, mi lesz? Rá kell feküdni a témára,hogy a babának is könnyebb legyen. Ja, és a másik, egy évesen kb hetente lesz beteg, hát ha még nem is eszik. Én kívánom, hogy minden ok legyen, mert nem vagyok egy gyökér, bárki bármit is hisz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!