Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miert ordít napi húsz órát...

Miert ordít napi húsz órát örökbefogadott babám?

Figyelt kérdés
Kislany,negy hetes. Ket hete hozhattuk haza a korhazbol,addig napi par orat ott foglalkozhattunk vele. Igazabol ott is egyfolytaban sirt,mar a lepcsohazbol hallottuk,amikor mentunk hozza a csecsemoosztalyra. Csak akkor csendesedett el,ha a noverek szopiparnaban a teve ele ultettek es mellette beszelgettek. Amiota itthon vagyunk ez sem segit. Nem alszik,csak enne allandoan,kizarolag arra az idore hallgat el. Kezben elvan egy darabig,de nem alszik. Eves kozben beajul,de ha letennem,felebred es uvolt torkaszakadtabol. Sir a kovetkezo etetesig. Sokkal tobbet eszik az eloirt 120 ml-nel,koveteli,hogy adjak meg neki. Nem alszom ket hete,mire elaludnek,ujra sir,nagyon keservesen. Probaltam mindent,vizet vagy teat adni tapszer helyett-nem fogadja el. Ugy eszik,mintha napok ota eheztetnem. Aztan faj a pocakja gondolom,de megis csak enni akar,attol megnyugszik. Nem segit a torna,a tea,a furdes,ha hagyom sirni,akkor sem farad bele. Furcsa mod,amikor a gyerekorvos es vedono es anyos es gyamugyes itt van,akkor edesen csucsukal,mint egy angyal.egeszen addig,mig el nem mennek,es en is pihenhetnek...max.negy-ot orat alszik egy nap.en kettot. Mit tehetnek,segitseg ?!!
2014. dec. 6. 04:01
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
92%

Szia!

Én úgy gondolom,hogy valószínűleg húgyúti infekció.

Több ilyen babát láttam (az én első lányomnál is volt).Menj el a gyerekorvoshoz és kérj vizeletgyűjtő zacskót tőle.Ha kikezelik,akkor már nem lesz ennyire rossz.

Gondolom minden étkezés után van kaki is(bár ezt nem írtad)-de nálunk és ismerősöknél is így volt.Nem győztük pelenkával.

2014. dec. 6. 14:17
 22/32 A kérdező kommentje:

Koszonom,hogy ennyien irtatok.csak most tudtam elolvasni. A dohanyzasi elvonasnak utanakerdeztem,sajnos van ilyen. Eddig fel sem tunt,hogy remeg a pici,azt hittem ,az eroltetett sirastol van. Erre azt szoktak javasolni,hogy szoptatas elott az anyuka szivjon el egy cigit es folyamatosan csokkentve a mennyiseget,egyutt szokjanak le a babaval. Ezt en nem tudom sajnos megoldani.

a bebugyolalas segitett,aludt egy fel orat delutan,de aztan ujra kezdodott minden.

Persze,ketsegbe vagyok esve,a ferjem harom muszakban dolgozik,en itthonrol tavmunkaban,es heti haromszor kell bemennem a cegemhez egy-egy orara. Jo fizetesem van,a ferjemnek nem annyira...azt terveztuk,hogy o megy gyedre majd. Csakhogy nem szamoltunk vele,hogy ujszulott babank lesz,nagyon keves esely volt erre. A kicsi fel eves koraig csak az anya maradhat otthon,en viszont nem vagyok bejelentve. Muszaj lenne dolgoznom,de keptelen vagyok alvas nelkul,igy nem keresek semmit.

a ferjem meg sem meri fogni a kislanyunkat,semmit nem segit,mar fel sem kel hozza,senki mas sincs,aki segitene,aggodom az anyagiak miatt,a baba miatt,a hazassagunk miatt. Annyira vartuk,hogy csalad legyunk,es o most total osszeomlott,annyira csalodott vagyok es kimerult.

2014. dec. 6. 18:16
 23/32 A kérdező kommentje:

Most,amikor furdetes lenne,persze alszik a torpe. Mara kiutesek lettek a popsijan,pedig allandoan pelenkazom,kremezem. Rengeteget pisil,ejjel is tisztaba kell tennem,mert mindent elaztat.

Hogyan varjam ki a kovetkezo etetesi idot,ha torkaszakadtabol sir? Tarsashazban lakunk,az egezz haz hallja,azt hiszik nyuzom. Es a ferjemnek is muszaj aludnia valamikor.

2014. dec. 6. 18:22
 24/32 anonim ***** válasza:
Próbáltad hasra fektetni? Próbáld ki! A fejlődésneurológusok szerint ennél jobbat nem tehetsz egy ekkora babával, a hátizmai így fejlődnek a legjobban és hamarabb el is fárad és elalszik. Ha tényleg olyan jól keresel, megfontolandó lenne egy babysitter, akire rábízhatod pár órára naponta, legalább amíg kialszod magad.
2014. dec. 6. 19:15
 25/32 anonim ***** válasza:

A pöttyöket canestennel kenték a babapopsin a nővérek. Nézz bele a szájába, mert a szájpenész gyakran együtt jár a popsi kiütésével. Boraxos ecsetelőt kérj a gyógyszertárban, nem tudom kell-e recept. Hajszárítót próbáltad? Friss levegő, hordozó kendő, együtt alvás? A szoptanít is nagyon hasznos lehetne. Ha nincs más ötlet, ülj be vele egy kád vízbe, bújjatok össze, működni fog. A férjedet bátorítsd, adj neki időt, te vagy az anya, mindig te fogod majd össze ezt a családot. Erőt kell meríteni, venni egy nagy levegőt és végigcsinálni ezt a nehéz részt. Én mindig arra gondolok, amikor már nagyon el vagyok keseredve, hogy ha ordít és fáj valami neki és úgy gondolom, hogy valamit nem jól csinálok, akkor is nő az a gyerek. Valahogy minden baba felnő és addig amíg szeretem, és mindent megteszek érte, addig nincs hiba.

Az utolsó nyomortelep legelhanyagoltabb babája is növekszik és túljut ezen az időszakon.

2014. dec. 6. 22:06
 26/32 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, hamarosan minden meg fog oldódni!

Ahogy írták többen is, a 3 órát feltétlenül várd meg, nekünk a humanatól fájt a fiam hasa, semmilyen csepp nem segített, hanem a beba pro start ha vált be és vegyél olyan cumisüveget, ami elvezeti a levegőt, hogy ne nyeljen, ne feszítse a pocakját.

Tegyél félre minden problémát amikor vele vagy, és csak mosolyogj rá és lágy hangon mindegy mit, csak beszélj hozzá, a stesszt azonnal megérzik és totál befeszülnek tőle!

Vegyél kendőt, a szíved dobogása és a közelséged meg fogja nyugtatni.

A férjed miatt ne izgulj! Az én férjemnél nagyobb családcentrikus embert még nem nagyon láttam, mindig arról beszélt, hogy ha lesz gyereke mi mindent fog vele és érte tenni, ehhez képest mikor megszületett a picink, csak messziről szerette, de nem nyúlt hozzá, mindent egyedül csináltam, ha egy kicsit lefeküdtem aludni, amikor a picink is aludt, ő meg pl internetezett és a gyerek mondjuk lerúgta magáról a takarót, képes volt felkelteni, hogy takarjam be, de ő nem ért volna hozzá... aztán emiatt kibuktam, úgy éreztem, hogy összedőlt bennem minden, mérhetetlen csalódás volt bennem, hogy terveztük, akartuk és amikor a legboldogabbnak kellene lennünk, a szeretett férfi 180 fokos fordulatot vett és csak veszekedtünk... aztán egy este elmondtam neki higgadtan, hogy ez mennyire fáj és jó úton halad a válás felé, és szerintem ez akkora pofon volt neki, ami kizökkentette ebből az állapotból (én magamban szülési depressziónak hívom, csak nem rajtam, hanem rajta jött ki, hisz az ő élete is teljesen megváltozott) és már a fiúnknak kívánni se tudok jobb apát, a kapcsolatunk meg ugyanolyan mint régen :)

Szóval szerintem a férjednek is idő kell, hogy megszokja, hogy már nem ketten vagytok, hogy már másról is gondoskodnod kell, és ha felocsudott a kezdeti sokkból, normalizálódni fog a helyzet!

Addig is sok sok türelem és gyengédség, mrglátod százszorosan fogod visszakapni a szeretetedet :)

2014. dec. 6. 22:42
 27/32 anonim ***** válasza:
Jah és mi is t.házban lakunk, minden szabályt betartunk, soha nem hangoskodunk, de ha sír a fiam, pont nem érdekel, hogy mit gondolnak. Persze minél hatékonyabban próbálom megvigasztalni, meg gondolhatják, hogy nem direkt siratom szegényt, de mivel máshogy még nem tudja jelezni, hogy problémája van, így amiatt egy percig nem idegeskedem, hogy mit gondol a ház, első a gyerek, és majd a sírós korszak is elmúlik egyszer..,
2014. dec. 6. 23:05
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
Tök jó,hogy lepontoztok,pedig én csak segíteni szeretnék A BABÁNAK!!! A húgyúti fertőzés kizárásával:(((
2014. dec. 7. 07:43
 29/32 anonim ***** válasza:
73%

Már hogy ne lehetnének elvonási tünetei?

Nekem koraszülöttek a babáim, heteket voltunk PIC-en, és volt bent baba akit azért kezeltek mert az anyja nyugtatófüggő volt, és gyakorlatilag elvonón volt bent a kicsi... FOLYAMATOSAN üvöltött, borzalmas volt hallgatni, én is rögtön erre gondoltam a kérdést olvasva.

A túletetés is szóba jöhet, szerintem picit félreértelmezitek a jelzéseit, a kapálózás, de még a szopó mozdulatok sem jelentik feltétlenül az éhséget!

A bugyolálást én is ajánlom, nekem nagyon szeretik a babáim, pedig én is idegenkedtem tőle, mert olyan mintha lekötözném őket... de imádják, gyerekorvos, védőnő szerint se ártok vele. Persze nem folyamatosan, de napi 2-3 órát így alszanak.

2014. dec. 7. 12:35
 30/32 anonim ***** válasza:

Szia, nagyon nehéz helyzetben vagy.

Az a baj, hogy ugye nem tudsz semmit a terhesség, a babavárás körülményeiről, hogy a biológiai anya hogy étkezett, dohányzott-e, ivott-e alkoholt, stb., milyen idegállapotban volt, hogy gondolt a magzatára, stb., mert a babák már az anyaméhben is érzik mindezt, és lehet, hogy minden innen kezdődik, ha pl. volt egy "elutasító" anyaméhben.

Senki nem kérdezte, de mekkora súllyal született? Barátnőmék fia is megeszi a 120at, mert ha nem kapja meg, üvölt, ő nagyon nagy baba, 4 és fél kilóval született.

Adamo hintátok van? Csodákra képes, lehet benne ringatni a babát.

Babakocsiban a levegőn ha tologatod, ott is sír?

Hason alszik vagy háton? Kisfiam csak hason képes aludni, soha életében, még a kórházban sem tudott se háton, se oldalt aludni. Próbáld ki a hason altatást.

Ha a hasa fáj, én azt javaslom, ne próbálj össze-vissza mindent (nekünk is hasfájós volt a fiunk, én is vettem Infacolt, Gripe Water vizet, minden lótúrót), hanem sokat tornáztasd (ellentétes láb az ellentétes karhoz).

Milyen tápszert eszik? Hasfájós babáknak kimondottan a Nestlé Lactogen Harmony-t javasolják, ha esetleg gyanakszol, hogy hasfájós, akkor kipróbálhatjátok ezt, orvos felírja, nem is drága.

Van nikotin elvonás az újszülötteknél, ha abban szenved a babátok, akkor kitartás és türelem, mást nem nagyon tudsz tenni.

Ez nem nikotinról szól, hanem gyógyszerfüggőség, drog, de a nikotin kb. ugyanilyen rossz:

[link]

[link]

2014. dec. 7. 21:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!