Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek miert van az,...

Szerintetek miert van az, hogy en nem erzem azt, amit a legtöbb anya ir, hogy minden nehezseg ellenere imadnak anyak lenni, hanem azt erzem helyette, hogy nekem ez egyszerüen nem megy, nincs hozza idegrendszerem`?

Figyelt kérdés
Negativ kommentek nem erdekelnek,amugy nagyon nagyon szeretem a babamat, de meg csak 8 hos,de mar a dackorszakban erzem magam....semmit nem akar,mindenert visit,se öltözni,se enni,se autozni,se babakocsi,se alvas-.mindenhonnan kilöki magat stb.stb,erre azt mondja minden anyuka hogy nem baj ennek ellenere olyan jo anyanak lenni!de miert ?en nem erzem ezt miert van ez?en szeretnek neha megint kicsit nö lenni,egyszer kibontott hajjal jarni amit nem tepnek meg utana, szeretnek egyszer 7.ig aludni reggel stb.en ezt nem erzem most szepnek,söt,kifejezetten rosszul erzem magam ebben a helyzetben.CSak en erzek igy??
2014. nov. 23. 21:10
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
20%

Ne engedd hisztizni, ne engedd, hogy tépje a hajad, szoktasd rá, hogy egyedül is tudjon játszani, akkor lesz időd magadra is. Este lakjon jó, és éjjel ne kapjon enni, akkor alhatsz éjszaka.

Nem a babákkal van baj, hanem az anyukák sokat rájuk hagynak.

2014. nov. 23. 21:19
 2/47 A kérdező kommentje:
tehat hagyjam sirni ugy hogy bekekül ?mert egy idö utan fulladozik ha kell orakon at sir amig szinte nem tud mar levegöt venni....köszi a tippet ezt inkabb nem eröltetem.............
2014. nov. 23. 21:22
 3/47 anonim válasza:
Én együtt tudok érezni veled. Az én kisfiam is 8 hónapos, és szinte semmit nem tudok mellette csinálni. Én is mindig összekötött hajjal járok -pedig előtte sohasem-, de így is néha jól megtép. Nem nagyon akar elfogadni semmit az anyatejen kívül, nem tudok kimenni a szobából, mert rögtön sír. Már a pelenkázás is nehezen megy, mert állandóan hasra fordul,alig tudom felöltöztetni. A házimunkával állandóan el vagyok maradva, magamra semmi időm nem marad. De egyébként én is nagyon szeretem a babámat, ha rá nézek, mindig arra gondolok, hogy nála nagyobb kincs nem létezik számomra.
2014. nov. 23. 21:22
 4/47 anonim ***** válasza:
Ha úgy érzed, sok a gyerekből, vegyél ki egy szabadnapot! Akár csinálhatsz is belőle rendszert, hogy pl. szombat délután apuka vigyáz rá, vagy havi egy napot bevállal az egyik nagymama, akkor elmehetsz a barátnőiddel, vagy a pároddal kiengedett hajjal.
2014. nov. 23. 21:23
 5/47 A kérdező kommentje:
egyebkent szerintem neked nincs is gyereked ha ezt igy leirod hogy "ne hagyd hogy tepje a hajad"es ezt megis hogy magyarazod el egy 8 honaposnak aki nem erti amit beszelsz neki??
2014. nov. 23. 21:24
 6/47 A kérdező kommentje:
Kedves 4-es!Nem olyan egyszerü az!nem nagyon akar enni csak szopni ugyhogy nem tudok elmnenni otthonrol max 1-2 orat!sajnos becsukja a szajat!
2014. nov. 23. 21:26
 7/47 anonim ***** válasza:
100%

Én már többször írtam hasonló kérdéseknél, hogy az anyaság számomra nem volt rózsaszín köd, és talán épp az első év volt a legnehezebb.

Most már 4 éves a lányom és egy szuper csajszi! Imádnivaló, okos, értelmes, és jó volt látni, ahogy elkezdett okosodni, fejlődni.

Na, de az első év...hát én is minden akartam lenni, de anya nem igazán. Persze elláttam és szerettem, de őszintén szólva, nem élveztem úgy akkor az anyaságot, mint ahogy az valaha is elképzeltem. Azt hittem majd minden habos-babos, cukimuki lesz. Nem volt az. Nehéz volt.

De, hogy megnyugtassalak: sokkal jobb lesz, amikor már kimutatja igazán a szeretetét, amikor már beszél, amikor kifejezi önmagát, és amikor már elég értelmes ahhoz, hogy tényleg elkápráztasson, hogy milyen klassz gyerek lett belőle.

El fog jönni ez az időszak is. Addig meg kitartás és türelem kell.

Amúgy meg, bízd rá valakire egy kicsit, menj csípd ki magad, lobogtasd meg a hajad valahol, és utána újult erővel térj haza a gyermekedhez. Jót fog tenni!

Szóval szerintem sokan átesnek ezen, amin te is, de erről nehezebb beszélni, mint arról, hogy jaj de cuki, jaj de szép a baba. Vannak nehézségek, naná, hogy vannak. Egy baba óriási felelősség, és bizony 0-24-ben nyomják a gyerkőcök. Úgyhogy néha ez tök kemény.

De jobb lesz.

Ja, és igen hamar felnőnek. Utána lesz időd sok mindenre, talán még furcsa is lesz, hogy nem cincog állandóan melletted, hogy nem zavarja meg senki a napod, hogy nem botlasz meg egy csörgőben, és nem hasítja szét a talpad egy lego darab.

Úgyhogy anyuci, nehéz ez, nagy vállalkozás, de ígérem, pár év múlva el leszel bűvölve a művedtől. Attól a kis szuper kisembertől, aki simán kiszívta a véred. Viszont később ő fog erőt adni, nem is keveset. Majd meglátod!

2014. nov. 23. 21:26
 8/47 A kérdező kommentje:
Kedves 3-as!Ugyanolyan a babank!!!Hol laksz nem talizunk hogy egymas vallan kisirjuk magunkat?:):)
2014. nov. 23. 21:27
 9/47 anonim ***** válasza:
Én érzem, hogy megéri a nehézséget, mert imádom, de vannak mélypontok nálam is, sokkal nehezebb az anyaság, mint gondoltam. És hát vannak könnyebb és nehezebb eset babák. 10 hónapja nem aludtam ki magam, minden pelusozás és öltöztetés birkózás, az autóutakat végignyöszörgi mostanában, vannak napok mikor folyamatosan elégedetlen, de nagy átlagban azért talán javul a helyzet. Kitartást neked, tuti lesz még könnyebb!
2014. nov. 23. 21:30
 10/47 A kérdező kommentje:
Kedves 7-es!Szuper valasz köszi!Komolyan ritka a gyakorin hogy valaki ilyen normalis tamogato nem leepitö!valaszt tud adni!MAr jobb is lett a kedvem!Ehhez kepest egy csomoan azzal traktalnak hogy "mar most nem birod?pedig kis gyerek kis gond nagy gyerek nagy gond"!akkor most hogy van ez??
2014. nov. 23. 21:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!