Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A zöldségeknél is mindent...

A zöldségeknél is mindent egyenként végig kell kóstoltatni?

Figyelt kérdés

Már tudom, hogy először az alma levével kezdünk, utána pürésítve, új ízek 3 nap után jöhetnek, először gyümik, majd főzik...stb.

De nem értem, hogy külön meg kell kóstolni mondjuk a sütőtököt (3napig), majd sárgarépát (3 napig), krumplit (3napig) és csak utána keverhetem ezeket össze pl. krumpli-sárgarépa főzi....

Gondolom nem kell 3 napig...de akkor hogyan derül ki, hogy lesz-e valami baja tőle????

Kész káosz...:(

2010. jan. 28. 08:33
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is valahogy így csináltam, mármint külön. Adtam neki alma-sütőtököt, mivel megette, jöhetett a sima sütőtök is. Aztán sütőtök-krumplival, sima ügy volt. Utána próbáltuk a paradicsomos burgonyát, azt is megette. Tegnapelőtt akartam adni neki cukkinit, az egymagában nem tetszett neki, így kevertem hozzá egy kis sárgarépát, hogy édesebb legyen, így már megette. Szóval valahogy így, egyiket a másik után. Most már ezeket megeszi, egy ideig nem kóstoltatok vele mást, csak ezeket váltogatom.

Banyuci

2010. jan. 28. 08:39
 2/8 anonim ***** válasza:

Hát én nem csináltam ebből akkora gondot:-( Az első 1-2 ízt mint alma, őszibarack, adtam neki 1 hétig aztán a többit ahogy jött és ahogy ízlett neki:-) Nem számolgattam hogy hány napig adom neki, és mit keverek mivel, és mikor:-))

Mind a két gyerkőc szinte mindent megeszik( az egyik 4 éves a másik 6 hónapos:-)!)

2010. jan. 28. 08:48
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Külön kell,mert csak úgy derül ki,hogy mit reagál rá a baba szervezete és igy ismeri meg az izeket!
2010. jan. 28. 10:33
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Én először kizárólag gyümölcsöt adtam tízóraira. Aztán a zöldségeket ebédre.

Első pár napban ami új volt, azt vagy magában adtam, vagy már ismerős zöldséggel, de nem szórakoztunk a 3 napokkal, mert a lányomnak igen jó étvágya van.

Első nap keveset, másnaptól mehetett, amennyit kért, ha nem volt baj.

És nem volt, a székrekedésre kell csak odafigyelnünk.

2010. jan. 28. 10:38
 5/8 A kérdező kommentje:

Akkor csinálhatom (majd) így?

Ha már megismerte az almát, banánt (őszit most hogy?) és ezeket eszegeti tízóraira, akkor kezdhetem a zöldségeket.

Mondjuk első nap pár kanál krumpli, másnap már mehet krumpli-alma?

Pár nap múlva első nap pár kanál sárgarépa, másnap már esetleg sárgarépa-alma, vagy sárgarépa-krumpli?

A zöldségekhez keverhetem a gyümit (almát) igaz?

2010. jan. 28. 11:11
 6/8 anonim ***** válasza:
49%
Ez igy nem lesz jó! 1 félét legalább 3-4 napon keresztül kell adni,nem keverve semmivel! Elsö nap 1-2 kanállal,második nap mehet több,8-10 kanál,harmadnap kaphat egy teljes adagot. Ha nincs allergia,akkor jöhet a köv.gyüm. v. zöldség,egyenként. Ha már végigkóstolta a korának megfelelö dolgokat,akkor lehet öket keverni. Remélem világos voltam :)
2010. jan. 28. 14:01
 7/8 A kérdező kommentje:
tökéletesen :)
2010. jan. 28. 17:24
 8/8 anonim ***** válasza:
14:01-esnek van igaza. Próbálgatni kell az ízeket először utána keverni. MOndjuk mi mikor elértünk a zöldekhez (brokkoli, borsó)akkor én ezeket mindig krumplival kevertem, és úgy adtam. Most már minden megy mindennel.
2010. jan. 30. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!