Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Apuka mennyire veszi ki a...

Apuka mennyire veszi ki a részét a baba körüli teendőkben?

Figyelt kérdés
Úgy értem mennyire oszlik meg ez a dolog?Mennyire segítőkész pl a fürdetés,etetés,pelenkázásban?Leveszi-e néha a terhet anyuka válláról egy kis pihenés erejéig,vagy hogy felkel-e hozzá néha reggel,hogy anya is pihenjen néha tovább?Mert én ezt hiányolom.Persze ő dolgozik,de pihenni is hagyjuk,biztosítom neki gyerekek mellett a nyugalmat,csendet,de vissza sosem kapom,úgy érzem csak rajtam ez a felelősség a 16 hónapos fiunk és 6 éves lányunk mellett.
2014. nov. 10. 12:02
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Teljesen. Mivel kezdetektől tápszeres, így sokszor ő kelt hozzá éjjel (6 hetes korától átalussza az éjszakákat, így azóta ezzel nincs gond).De nem nekem segít, hanem ketten vállaltunk gyereket.

Egy dolgot lőcsöltem át rá teljesen, ha itthon van: ajándékcsomagos pelenkacsere. Iszonyú érzékeny a szaglásom, a baba meg egy felnőttet is kenterbe ver, olyan büdöset produkál. Így ha egyedül vagyok, akkor orvosi maszkban, ha pedig az apja van itthon, akkor exkluzívan ő cseréli. Neki relatív rossz a szaglása, őt kevésbé hatja meg, bár eleinte ő is öklendezett :)

Egyszer volt olyan, hogy két egymást követő nap ötkor kellett kelnie és eléggé kivolt estére. Én meg vmit benyaltam - mondta, hogy hagyjam, ellátja ő este, meg lefekteti. Mivel tudtam, hogy komoly alváshiánya van, hálálkodtam egy sort, amire egy értetlenkedő választ kaptam: "Miért hálálkodsz, nekem nem ugyanúgy a gyerekem?"

Persze nála is előfordul, hogy nincs a topon, fáradt, akkor aznap kevésbé aktív, vagy lefekszik aludni. De ez fél év alatt talán tízszer volt.

Mondjuk neki ez második házasság/gyerek, így tudtam, hogy apaként hogy működik. A gyerekvállalásba nagyban belejátszott, hogy láttam, hogy az idősebb gyerekével is rengeteget foglalkozik, pedig nagyon csúnya válása volt.

2014. nov. 10. 14:22
 12/13 A kérdező kommentje:
Utolsó,ez jól hangzik amit leírtál.Nálunk sajnos nem igen mondható el ez így.Én kelek a gyerekekhez rendszeresen 7-kor legkésőbb,kijövünk a szobából,ő pedig alszik ameddig szeretne és még néha délután is lefekszik szundítani.Este pedig csodálkozik mért vagyok álmos már 10-kor,ő meg még tévézne,mert jól ki van pihenve.Én lassan másfél éve nem aludtam fél 8-nál tovább,pedig egyszer-egyszer nekem is jól esne,na de hát ritka az a férfi aki a másikra is tekintettel van.
2014. nov. 11. 11:55
 13/13 anonim válasza:

Születése óta tápszeres a kislányunk, így reggel ő kel fel hozzá, én még alszok. Elvan vele 9-ig, akkor átadja nekem, megy dolgozni.

Heti 2 délután vigyáz rá ő, meg minden este ő fürdeti és fekteti le. Az etetés, pelenkacsere megoszlik, attól függ, éppen melyikünk ér rá.

2014. nov. 11. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!