Apuka mennyire veszi ki a részét a baba körüli teendőkben?
Teljesen. Mivel kezdetektől tápszeres, így sokszor ő kelt hozzá éjjel (6 hetes korától átalussza az éjszakákat, így azóta ezzel nincs gond).De nem nekem segít, hanem ketten vállaltunk gyereket.
Egy dolgot lőcsöltem át rá teljesen, ha itthon van: ajándékcsomagos pelenkacsere. Iszonyú érzékeny a szaglásom, a baba meg egy felnőttet is kenterbe ver, olyan büdöset produkál. Így ha egyedül vagyok, akkor orvosi maszkban, ha pedig az apja van itthon, akkor exkluzívan ő cseréli. Neki relatív rossz a szaglása, őt kevésbé hatja meg, bár eleinte ő is öklendezett :)
Egyszer volt olyan, hogy két egymást követő nap ötkor kellett kelnie és eléggé kivolt estére. Én meg vmit benyaltam - mondta, hogy hagyjam, ellátja ő este, meg lefekteti. Mivel tudtam, hogy komoly alváshiánya van, hálálkodtam egy sort, amire egy értetlenkedő választ kaptam: "Miért hálálkodsz, nekem nem ugyanúgy a gyerekem?"
Persze nála is előfordul, hogy nincs a topon, fáradt, akkor aznap kevésbé aktív, vagy lefekszik aludni. De ez fél év alatt talán tízszer volt.
Mondjuk neki ez második házasság/gyerek, így tudtam, hogy apaként hogy működik. A gyerekvállalásba nagyban belejátszott, hogy láttam, hogy az idősebb gyerekével is rengeteget foglalkozik, pedig nagyon csúnya válása volt.
Születése óta tápszeres a kislányunk, így reggel ő kel fel hozzá, én még alszok. Elvan vele 9-ig, akkor átadja nekem, megy dolgozni.
Heti 2 délután vigyáz rá ő, meg minden este ő fürdeti és fekteti le. Az etetés, pelenkacsere megoszlik, attól függ, éppen melyikünk ér rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!