3 hónapos csak anyatejes baba átaludhatja az éjszakát?
Átaludhatja. Teljesen babafüggő.
Nálunk elkezdtek nőni az ébredések közti idők, főleg az első ébredés előtti, a legjobb időszakban ilyenkor 8 órát aludt egyhuzamban, csak nem velünk egyszerre, mert ezt este 7-kor kezdte. Utána meg egyre sűrűbben ébredt, először mondjuk 2-kor, aztán 5-kor, aztán 7-kor, és már nem aludt vissza, vagy valami hasonló.
Aztán ez elmúlt, és megint kezdett 3-4 óránként felébredni. Most teljesen változó, van, hogy óránként fent van, van, hogy alszik 5-6 órát egyben, fogzik, néha csak ezért ébred, néha meg tényleg eszik is, kiszámíthatatlan. 16 hónapos.
kb. 6 hetes korában aludt 8 órát éjjel és egyre többet. 3 hónaposan már 10-12 órát aludt és ez nem is változott meg sem mozgásnál, sem fogzásnál.
Azt azért hozzáteszem, hogy éjjel én nem szoptattam, nem keltettem, de keltem 3-4 óránként az első időktől kezdve. Lefejtem a tejet, üvegből kapott éjjel, illetve azzal pótoltam napközben az adagját. Éjjelre nem kapott cicit és később nem is kereste.
Az enyém kerek 3 hónapos korától átalussza az éjszakát és azóta sincs problémánk az éjszakai alvással. 4 éves.
Remélem a 2. is ilyen lesz, ő még a pocakban van.
Nem tudom, hogy azért e, mert úgy csináltam, ahogy csináltam, vagy csak símán ilyen, de próbáld meg este úgy szoptatni, hogy minél gyorsabban tedd cicire és épphogy csak felébredjen. Ne cserélj rajta pelust, hacsak nem nagyon muszáj. Az enyém 3x kelt éjszaka, és a vége felé mindig kihagyott hetente, kéthetente egy szopit, onnantól kezdve sejtettem, hogy nemsokára átalussza az éjszakát. Akkor átraktam a saját szobájába és onnanstól kezdve nem ébredt fel. Valószínű így csinálom most is, hátha beválik megint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!