Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lesz e valami hatranya (pl....

Lesz e valami hatranya (pl. vitaminhiany) annak a babanak, aki 8 hos kora ellenere nem eszik, nem iszik, csak cicizik?

Figyelt kérdés
Kisfiam 8 hos es 2 honapja probalkozok a hozzataplalassal minden nap,siker nelkül becsukja a szajat es ordit es latszik hogy nem izlik neki.Anyatejes rengeteg tejem van nagyon köver 9kg tehat jol fejlödik.Probaltam vajjal is,anyatejjel izesitve,de fintorog es ki akar jönni az etetöszekböl.Mindenfele etelt megprobaltam mar,zöldeseget es gyümölcsöt is.Orvos azt mondja ha sir nem szabad eröltetni annal rosszabb.Anyukak akiknek hasonlo problemaja volt meddig nem fogadott el mast a cicin kivül,tehat mennyi idös koraig?Nem lesz belöle baja pl.vitaminhiany??Szedem az elevitet.
2014. nov. 10. 07:23
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Esetleg a BLW-t kipróbálnád?

Itt egy cikk arról, hogy ez pontosan mit is takar:

[link]

Nekem az első gyerkőcömmel nem volt gond a hozzátáplálással, mi is 6 hónaposan kezdtük, de a második babám a Tiedhez hasonló, az anyatejen kívül nem nagyon eszik mást. Ezért keresgéltem megoldást, és ez a fenti módszer nekem elég szimpatikus.

2014. nov. 10. 10:46
 12/19 anonim ***** válasza:
Nálunk hetekig csak frissen préselt higított almalevet fogadott el cumisüvegből, azt imádta, szóval szerintem próbálkozz először gyümölcslevekkel, abban van vitamin és szokja az új ízeket. Előbb utóbb menni fog a szilárd is, nem hinném, hogy bármi baja lenne, hogy még nem eszik szilárdat, ne erőltesd.
2014. nov. 10. 11:31
 13/19 anonim ***** válasza:
5-6 hónaposan szokták kezdeni,de Ő csak próbálkozott vele,a próbálkozás az nem egyenlő azzal,hogy szépen lassan kiváltja rendes ételre az anyatejet.Ha ugyanannyi tejet adni neki,persze,hogy a gyerek nem akar majd mást enni,mert sokkal egyszerűbb cicizni.
2014. nov. 10. 12:56
 14/19 anonim ***** válasza:
És ha a gyerek üvölt, és nem akar még ilyen módon táplálkozni, akkor mi a megoldás azon túl, hogy minden nap megpróbálja? Kifeszíteni a száját, és beletömni? Netalán tán nem adni neki több tejet, mert akkor úgyis nagyon éhes lesz, és megeszi? Jajjjjmár...
2014. nov. 10. 13:05
 15/19 anonim ***** válasza:
te hülye vagy,én az egyik válaszolónak válaszoltam,hogy mi volt szerintem a gond,egy szóval nem mondtam,hogy meg kell tömni,az is lehet nincs jó íze ahogy csinálja a kérdező,ha ízetlen akkor nem is akarja megkóstolni
2014. nov. 10. 13:08
 16/19 anonim ***** válasza:
Ja értem. Akkor részletezd kérlek, hogy hogyan lehet próbálkozás nélkül kiváltani egy étkezést. Mert azt hiszem, mindannyian így kezdtük, nem? Megkínáltuk vele, és míg egyikünk gyereke elfogadja és bőszen tömi magába a kaját, addig a másikunk gyereke nem hajlandó rá, és ilyeténképpen kénytelenek vagyunk valamivel táplálni őket ez idő alatt is, nem?
2014. nov. 10. 13:10
 17/19 anonim ***** válasza:
nem vitatkozom veled látom szörnyen unatkozol..
2014. nov. 10. 13:14
 18/19 anonim ***** válasza:

Az utcánkban lakik egy család, ahol az egyik fiú 18 hónapos koráig nem akart elfogadni semmit, csak szopizott.

Most erőteljes, stramm tini. Tényleg semmi nem történt.

Az én lányom is már bőven elmúlt 7 hónapos mikor elkezdtem hozzátáplálni és minden rendben vele, pedig elég lassan ment.

Mikor pedig kezdtünk eléggé belelendülni beteg lett és nem akart elfogadni semmit, csak megint a cicizés ment.

Utána komolyan mintha újra kellett volna kezdeni. Akkor meg már lassan 9 hónapos volt.

2014. nov. 10. 19:56
 19/19 anonim ***** válasza:
Sajnos a vashiány ami leginkább felléphet a ti esetekben hisz az anyatej vasban szegény.Nem mindenáron de kicsit erőltetni kéne főleg a vasban gazdag ételeket pl spenót (vashiány befolyásolja a szellemi- mozgásfejlődés) Főzz úgy hogy neked is egyetek együtt, nincs olyan gyerek akit ne érdekeljen mit eszik csinál az anyukája. S addig is szednék plusszba vasat hogy anyatejen keresztül megkapja
2014. nov. 10. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!