Lesz e valami hatranya (pl. vitaminhiany) annak a babanak,
aki 8 hos kora ellenere nem eszik, nem iszik, csak cicizik?
Háromból 2 gyermekem ilyen volt. 8-9 hónapos koruk közt kezdték jobban elfogadni a gyümölcsöket, főzelékeket. Teljesen egészségesek voltak, jól fejlődtek.
2014. nov. 10. 07:27
Biztosan nem lesz vitaminhiánya szoptatás mellett. És más baja sem. Az orvosnak igaza van, ne erőltesd.
2014. nov. 10. 08:22
Hagyd abba a szoptatast csak este kapjon anyatejet.
Itt az ido levalasztani ez most a zoldseg gyumolcs ideje anyatej mar nem letszugseglet.
2014. nov. 10. 08:35
4/19 A kérdező kommentje:
jaj az ilyen valaszok mint az utolso...ezt inkabb nem is kommentalom...
Esetleg próbálkozz valami másfajta formával, hátha az tetszeni fog neki.
Mondjuk adj egy agyonfőzött krumplidarabkát a kezébe és kezdjen el vele játszani.
Előtte nekem is kínszenvedés volt a hozzátáplálás, de amikortól már ő is aktívan részt vehetett benne, a játék elterelte a figyelmét.
2014. nov. 10. 08:55
Szerintem is csináld úgy ahogy írta az utolsó. Főtt répoa felkarikázva. Elé rakod úgy is piszkálja majd. Felveszi majd a szájába turja vagyis elvileg. :)
Meg kell próbálni, hogy ő egye meg. Miért mondjuk banánt is adhatsz neki kis darabokban :)
2014. nov. 10. 09:10
Igen egyébként, ez az utolsó kettő nagyon jó ötlet. :)
2014. nov. 10. 09:44
Lehet túl későn kezdted,akkor szokott ilyen probléma lenni.Ennyi idősen már nem elég csak az anyatej,csökkentsd a cicit,kapjon kevesebb tejet,és ne add fel a próbálkozást,más baba ilyenkor már max reggel-este kap anyatejet és változatosan eszik.Tényleg nagy súlyú a baba.
2014. nov. 10. 09:49
Nekem azt mondta az orvos ha a 6. hónap után nem kap húst hamar vashiányos lesz.
Amúgy miért ennyire késő kezdted?
2014. nov. 10. 10:32
Mit kezdett későn, Istenem.... Hat hónapos korig általában nem kezdik meg a hozzátáplálást, pláne nem szoptatás és normálisan fejlődő gyerek mellett... Semmivel nincsen elkésve, abszolút nem ritka a gyakorlatban, hogy egy gyerek akár 10-11 hónapos koráig SEM fogadja el a hozzátáplálást. Az akarata ellenére történő erőltetés pedig jellemzően még később is az étkezési problémák felé tendálja a gyereket, tehát semmilyen haszna nincsen. A vashiány 6 hónapos kor után még hozzátáplált csecsemőben is fiziológiás egyébként, mindaddig, míg tüneteket nem okoz (aluszékonyság, étvágytalanság - azaz ha elutasítja az anyatejet, fogyás, stb.), nem tekintjük kórosnak. FOG ENNI (!!!) ha megérik rá, ahogyan írták felettem is: kínáld, adj neki ételt, amit foghat, amit ő maga fogyaszthat, és ennyi.
2014. nov. 10. 10:37
Kapcsolódó kérdések: