Itt zokogok. Hogy lehetek ennyire szörnyű anya? Mi lesz ezek után?
1 hónapos a kislányom, nagyon jó baba, viszont én szörnyű anya vagyok. Fogalmam sincs, mi lett velem, a terhességem könnyű volt, jól viseltem. A császár sem viselt meg. Mikor hazajöttünk, azt hittem, minden rendben lesz.
A vőlegényem is segít mindenben, esténként ő van vele (tápszeres baba), vagy amikor itthon van és ráér. A kapcsolatunk is ugyanolyan jó.
Viszont tegnap délután besokkaltam, nem tudom, miért. Elaludt a pici, én pedig leültem filmet nézni, aztán borzasztóan fáradt lettem, úgy éreztem, hogy sok nekem ez az egész. És rágyújtottam, elszívtam 3 szál cigit, pedig sosem dohányoztam, csak 1-1 buli alkalmával max 2 szál volt.
Utána eszembe jutott, hogyha 1 hónap után így reagálok, akkor mi lesz később...
Ti éreztetek így?
Mi segített?
20/N
feltételezem nem szoptatsz , ha ragyujtottal..
egyebkent en sem.gondollak ezert rossz anyanak, en a korhazban es itthon is bogtem az elso ket hetben pedig nem vagyok egy rinya gep, es azota is parszor eltorott a mecses, pedig az en lanyom is jo baba.
azert ha lehet ne cigizz...hadd ajandekozhasson neked unokat, dedunokat ha mar ilyen szerencses hogy fiatal az anyukaja, raadasul a cigire koltott penzbol 18 ev mulva egy lakast vehetsz neki. amikor alszik pihenj, sminkeld ki magad, furdozz egyet, foglalkozz magaddal, legalabb heti 2-3 orat. egyebkent az elso honap utan, vmikor a 2. honap kornyeketol elkezdenek lazulni a napok, konnyebb lesz vele, kiismered ot, lesz rutinod, lesz tobb ido a pihenesre. kell is mert aztan jon a fogzas :)
Hát a cigit nem értem meg mondjuk.Én sose próbáltam ki,eszembe nem jutna idegből elszívni egy szálat sem.De ettől még nem vagy rossz anya,rengetegen cigiznek,és rengetegen idegesek. Én azért sírtam sokat az elején,mert nem ment a szoptatás.Első 3 hétben csak sírt a gyerek,mert hát ne tedd hasra aludni stb. Na 3 hét után meguntam,hasra tettem,sírt 5 percet és azóta alszik mint a kisangyal . (2éves már)
És nekem sajnos segítségem semmi nem volt/nincs. Összerázódtok még a kicsivel és könnyebb lesz,hidd el.Pihizz te is,ha a kicsi is alszik.
Figyelj, én 34 éves vagyok, de az első hetekben, amikor hazamentünk a babával, folyton bőgtem.....
Hormonális változás, stressz, új minden, félelem, hogy mit csinálj....
A védőnőnél ki tudsz tölteni egy tesztet a gyermekágyi depresszióról, azt érdemes megcsinálni, nehogy nagyobb baj legyen.
Különben nekem azt mondták az elején, hogy majd meglátom, napról-napra jobb lesz, és valóban, így is lett, nálam az volt a nagyobb vízválasztó, amikor olyan 6-8 hetes lett a kisfiam, és már beletanultam, hogy mikor miért sír, mikor kell leraknom aludni, stb.
Szóval ezen mindenki átmegy szerintem, aki első babás.
Majd a másodiknál már mi is kirázzuk a kisujjunkból, meglátod.
Fel a fejjel, pihenj, amennyit tudsz.
Ja, és ne a cigibe menekülj, főleg ha eddig nem dohányoztál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!