Bárányhimlő elleni oltásnak mellékhatása?
Azoktól kérdezném, akik beadatták a babájuknak. Volt-e valamilyen mellékhatása a babátoknál ennek az oltásnak? Eddig egy oltásnál sem volt nekünk semmilyen mellékhatás, max. picit jobban aludt.
Az oltásellenesek kérem szépen, ne írjanak. Köszönöm!
(Bocs, nemrég volt ilyen kérdés, de csak 1 válasz érkezett rá, ezért mertem én is feltenni.)
van már oltás erre is? áruld el nekem, hogy miért jó üvegbúra alatt nevelni egy gyereket? vannak természetes betegésgek amiken át kell esni.
látom már előre a jövő generációját, tele gnómokkal akik egy megfázásba belehalnak.
amúgy nem vagyok oltásellenes, h1n1 ellen beadattam magamnak, de bárányhimlő.......
Én is kérni fogom a fiamnak.
A doki szerint nincs mellékhatása, de elmondta, hogy az oltás után is elkaphatja a bárányhimlőt, de hamarabb levonul a betegség, és nem kell tartanunk a szövődményeitól. Ezek ugyanis súlyosabbak lehetnek, mint maga a bárányhimlő.
Kedves második!
Mielőtt ilyen stílusban írsz, olvass utána, hogy min akadsz ki. Nem a bárányhimlő, hanem a szövődményei miatt ajánlott az oltás.
Nem konkrétan a bárányhimlő miatt érdemes beadatni a gyereknek, bár már az is magában rettentő kellemetlen betegség. A bárányhimlő következtében fellépő esetleges szövődmények elkerülése végett szeretném beadatni neki.
És szerintem az, hogy az ilyen - néhány esetben akár súlyos - betegségektől meg akarom védeni, az nem azt jelenti, hogy búra alatt nevelem.
Jajj, bocs. A többieknek nagyon köszönöm!
Igen, én is főleg a szövődmények miatt tartok tőle. Bár én magam 25 évesen lettem bárányhimlős, és állítólag felnőtt korban súlyosabb lefolyású, de ennek a tizedét sem kívánom a kisfiamnak.
Csatlakozom, én is be fogom adatni a kislányomnak.
Viszont ellentétben a 2.válaszadóval a h1n1 et tartom marha nagy rászedésnek:)olvasson utánna mit okozhat nem a bárányhimlő, hanem a mellékhatásai...
Nem az oltásról akartam vitát nyitni.
Akkor mondjuk így tettem volna fel a kérdést: "Mi a véleményetek a bárányhimlő elleni oltásról?" De ugye nem ezt lehet olvasni ott fent :-)
Azért köszi a hozzászólást.
Na, utánaolvastam ennek a fránya oltásnak.
Szóval az általam elolvasott 5-6 cikk alapján elmondható, hogy a vakcina életre szóló védettséget nyújt. A legtöbb statisztika alapján az oltottak kb. 5-15%-a esik át mégis a betegségen, de jóval enyhébb lefolyású és szövődménymentes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!