Beadatnád neki a bárányhimlő oltás első részét így? Van valami mellékhatása az oltásnak? Láz stb?
A fiam 26 hónapos 1 hét múlva kezdjük a bölcsibe a beszokatást.
Kicsit tartok tőle,hogy ha beadja a doki ezt az oltást,akkor pont a kezdésre lesz beteg az oltástól.
Nem tudom mit csináljak.Én már dolgozom,most hétfőn és kedden apukával és a nagyival van itthon a gyerek.
Szerdától meg már apuka is dolgozik és csak a nagyival lesz itthon a kisfiam.
Én nem kaptam oltást, jártam bölcsibe, óvodába és valahogy a mi családunkat elkerülte a bárányhimlő. Sőt Anyu sem volt himlős és még a 2 húgom sem. Van egy 15 hónapos kisfiam, unokatesók a szomszédban(iskolások, óvodások). Még suliidőben(akkor még éppen hogy elmúlt 1 éves) volt egy himlőjárvány, így eléggé féltem, hogy elkapjuk, mert riogattak, hogy egyből kórházba kell mennem, a kicsi nem cicizhet.... Szóval rettegtünk 1 hónapon keresztül. Szerencsénkre nem kaptuk el, még kicsinek találtam őt! Sógornőmékkel lakunk együtt, nekik most megy óvodába a gyerkőc, így beszéltünk a védőnővel, hogy mi lenne jobb, beadni vagy sem. Azt mondta, hogy mivel szeretnénk még babát jobb lenne átesni rajta mostanában, nehogy akkor legyen pöttyös mikor pocakban a tesó.
Unokatesókon végigment a járvány 4 évestől 18 évesig egyszerre. A kicsi viselte a legjobban, a nagynak tartott a legtovább, neki még a torkára is ráment. :(
Szemben lakó szomszéd kicsinek átesett rajta, később mikor gyerkőce óvodás lett újra jelentkezett neki övsömörként. Utána a második gyerekkel szintén elkapta Apuci az övsömört. :(
11:28as vagyok.
Nekem a védőnőm mondta, hogy nem ajánlaná, mert kb 10 évig ad védelmet, zóval tízenéves korban már nem lesz védett a gyerek.Vérvizsgálatot kell csinálni, hogy megállapítság, hogy van-e véettség, ha nincs, újra kaphatja, 10 év múlva újra....ezzel ellentétben ha elkapja a betegséget, akkor garantáltan védett egész életében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!