Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mért rakják a babákat pólyába?

Mért rakják a babákat pólyába?

Figyelt kérdés
Muszáj pólyát beszerezni? Mért kell az a babának?
2008. aug. 13. 13:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%
Ajánlott pólyát használni, főleg első gyereknél. Nem is igazából a baba miatt, hanem az anyuka miatt. Így biztosabban lehet tartani a babát, és aki még nem tudja, hogy kell helyesen tartani, hogy a babának is kényelmes legyen, annak célszerű beszerezni. Nem is kell sokáig használni, elég az első egy-két hétben, amíg a tartás biztossá válik.
2008. aug. 13. 13:44
 2/12 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem hülyeség ez a pólya dolog. Én biztos nem veszek.
2008. aug. 13. 13:47
 3/12 anonim ***** válasza:
78%
Én fogok venni, mert biztosabban tudom tartani majd a babámat. Legalábbis amíg hozzá nem szokok.
2008. aug. 13. 13:49
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszi. Nekem már csak akkor annyi a furcsa az egészbe hogy kb két hétre vegyem meg a pólyát?
2008. aug. 13. 13:50
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én sosem használtam pólyát, feleslegesnek éreztem. Nélküle úgyis szabadabban tud mozogni a baba. A fiam első baba, de nem éreztem, hogy bizonytalanul tartanám. Ha lett volna pólyám, legfeljebb arra használtam volna, hogy az esetleges látogatók abban fogják meg, mert nagyobb biztonságban éreztem volna. De nem volt pólyám, így csak olyannak adtam a kezébe, akiben feltétlenül bíztam :)
2008. aug. 13. 13:54
 6/12 anonim ***** válasza:
78%
A baba gerincének is jobb ha abban van felvéve, de én is csak a látogatók miatt veszek. Hát hogy 2 hónapra veszed e meg...... én nekem akkor is megéri, nem olyan drágák hogy ne birjam ki.
2008. aug. 13. 13:59
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van pólyám , de nem használtam!A gyereket automatikusan jól fogja meg az anya, az "idegeneknek" meg meg lehet mutatni hogy hogyan fogják a picit.Ha pólyában van a gyerek olyan mint egy csomag nem érzed a mocorgását és ő se érzi a te érintésedet.Régen szerintem abban volt szerepe , hogy meg ne fázzon,meg egy pólyában könnyebb ide-oda rakni,ma már a kiságyba , bébi hordozóban erre nincs szükség!

Mindenkinek jó babázást a pólyát meg felejtsétek el.

2008. aug. 13. 13:59
 8/12 anonim ***** válasza:
Igaz, hogy könnyebb benne tartani a babát , és a babának is jó, hogy körülölei valami, emlékezteti az anyaméhre. De tényleg nem kell 2 hétnél tovább, akkor már úgyis megszokod és meg tudod fogni. Nem kell megvenni, trükköz: fogj egy plédet, és abba csavard bele. Nálunk a kórházban is igy "kezelték" a babákat. Téglalpra hajtsd a plédet, hosszába tedd magad elé, fektesd középre a babát, a feje két oldalánál hajsd le a takaró csücskét a keze mellé, majd a két szélét hajstd a mellkasára. Így be lesz úgy bugyolálva, hogy tartja a fejét is, és körül is öleli, és meg is tudod fogni, mintha pólya lenne:-)(ezért kár venni...)
2008. aug. 13. 14:49
 9/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi nem vettünk pólyát,hanem ráfektettük egy kispárnára,h legyen fogása.

Abból a szempontból jó a pólya,h körülöleli,és így jobban emlékezteti a picit a pocak biztonságára.Hiszen az elején amúgy is lesz elég gond a külvilággal.hőmérséklet ingás,fényváltozás,meg kell küzdeni a kajáért.Hiába nehéz is a babaélet.De egy plédes bebugyolálással pont olyan jó lehetsz:)

2008. aug. 13. 17:08
 10/12 anonim ***** válasza:
Én nem vettem volna, mert két hét használat mitt én se vettem volna meg, de anyukámnak meg volt még az a pólya, amit az én születésemkor vett. Két hétig használtuk, a fiam szerette, mert jól körbe vette, ez nekik ilyenkor még nagyon kellemes. Fogni is könnyebb így, bár nekem amúgy sem okozott nehézséget, de a nagyapja csak pólyában volt hajlandó megfogni az elején.
2008. aug. 13. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!