Mi történne, ha csecsemő alkoholt vagy koffeint kapna?
Nem, eszemben sincs kipróbálni :)
Inkább biológiai jellegű kérdés, kíváncsiságból. Gyerekorvost nem merem megkérdezni, hátha félreértené.
Gondolom önmagában nem csak a kisebb testsúly, hanem a másfajta anyagcsere is más hatással lenne.
Van itt esetleg valaki, aki orvosin végzett és tanultak ilyenről?
miért nem írod be a googlebe? :)
én megtettem :D csak mert a pálinkás kenyér miatt érdekelt. koffeint is megnéztem, azt meg ugye a kakaó miatt.
tök jó cikkek vannak :)
bocsi, laikusként
toxikus mérgezés
a szokásos tünetekkel
nyugtalanság, étvágytalanság, esetleg hányás, idegrendszeri zavarok
az alkohol asszem elsősorban szemidegeket károsít
mnél kisebb, annál nehezebben küzdi le, olyanról már hallottam hogy 3 banánevésbe belehalt egy csecsemő.
meg alkoholba gyerekek(amikor versenyeznek, hogy megisznak 3 rövidet(pontosan nem tudom melyik alkoholt)de ezekől már statisztika van.
de amúgy egy felnőtt is halt már bele, nem tudom hány liter sör(nem nagy mennyiség)de egyszerre, "húzóra"történő megivásába.
A felnőttekre gyakorolt hatást ismerem, voltam én is kamasz és derült már ki, mennyit bírok :)
Sőt, koffeintúladagolásom is volt már (felnőttként), két napig nem aludtam. :)
Nem hasonlítgatom, egy korábbi kommentre válaszoltam ezzel.
Ha olvastad a kérdést, akkor ott pont kiemeltem, hogy feltételezem, hogy nem csak testsúlyra kell vetíteni a hatást, hanem eltérő anyagcserére, fiziológiára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!