újabban a beszédhangokat nem gyakorolja, hanem a "hülyeségeket" (lentebb). Normális?
6 hós lesz, eddig annyit gügyögött, hogy csodájára jártak.
újabban viszont ezeket adja ki és nevet utána, tetszik neki, játszik az alábbi hangokkal:
egyik: mintha köhécselne, ehe, ehe a "H"-t jól megnyomva, "e"-k alig hallattszanak
másik: levegőfújás préselt szájjal, berregve(mint amilyet a pocakjukra szoktak adni, nem puszi, hanem amolyan fújásos "izé"(reménykedem, hogy tudtok asszociálni..)neki ilyenkor rengeteg nyál szóródik szét
mai legújabbja: vesz egy nagy levegőt és hörögve fújja ki, ez átment amolyan hosszított K hangba, ezzel szórakozott mosolyogva, mielőtt lefektettem aludni
első :)
szóval akkor lehet ezek a mássalhangzó kezdeményei? :)
Ugyanennyi idős a lányom, ugyanezt csinálja.
Nyugi, normális, próbálgatja a hangját, száját.
Nyálbuborékokban már verhetetlen... :)
igen a nyál is mosolyogni való, néha már lassított felvételszerűen látom ahogy jön felém :)
akkorhát csak szimplán olvadozgatok, nem elemezgetek, ha ez a normális.
utolsó viszont már most különbséget tesznek nyelvek között!
amikor "külföldiül" szólok hozzá, elkerekedik a szeme és hosszasan figyel és nem tudja hova tenni
meg hallottam olyat, hogy van két idegennyelv, amiben a felnőtteknek az egyik betű teljesen azonos hangzású, míg az anyanyelvet tanuló babák viszont még tudnak különbséget tenni köztük
az én babám is ezt csinálja..én hol magyarul, hol franciául beszélek hozzá..apja meg csak franciául, eddig még nem nézett rám elkerekedett szemekkel :D
bár én nem is elemeztem ki igy, hogy miket "tud"... :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!