Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » újabban a beszédhangokat nem...

újabban a beszédhangokat nem gyakorolja, hanem a "hülyeségeket" (lentebb). Normális?

Figyelt kérdés

6 hós lesz, eddig annyit gügyögött, hogy csodájára jártak.

újabban viszont ezeket adja ki és nevet utána, tetszik neki, játszik az alábbi hangokkal:

egyik: mintha köhécselne, ehe, ehe a "H"-t jól megnyomva, "e"-k alig hallattszanak

másik: levegőfújás préselt szájjal, berregve(mint amilyet a pocakjukra szoktak adni, nem puszi, hanem amolyan fújásos "izé"(reménykedem, hogy tudtok asszociálni..)neki ilyenkor rengeteg nyál szóródik szét

mai legújabbja: vesz egy nagy levegőt és hörögve fújja ki, ez átment amolyan hosszított K hangba, ezzel szórakozott mosolyogva, mielőtt lefektettem aludni

2014. okt. 31. 20:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
.. de édes lehet :)
2014. okt. 31. 20:58
 2/11 anonim ***** válasza:
Persze, hogy normális, gyakorolja a különböző hangokat. Majd jön az az időszak is amikor sikít :) de mindenen és lehetne még sorolni, mik jönnek majd.
2014. okt. 31. 20:59
 3/11 A kérdező kommentje:

első :)

szóval akkor lehet ezek a mássalhangzó kezdeményei? :)

2014. okt. 31. 21:18
 4/11 anonim ***** válasza:

Ugyanennyi idős a lányom, ugyanezt csinálja.

Nyugi, normális, próbálgatja a hangját, száját.

Nyálbuborékokban már verhetetlen... :)

2014. okt. 31. 21:34
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
tulsagosan akademikus a hozzaallasod. normalis, sot termeszetes ss szuksegszeru. nem kell mindig elemezni, h ezzel eppen mit "gyakorol" mikozben uj dolgokat fedez fel es szorakoztatja magat
2014. okt. 31. 21:51
 6/11 anonim ***** válasza:
Az én kislányom is ezt csinálja. Cukkerek :-)))
2014. okt. 31. 22:02
 7/11 anonim ***** válasza:
Teljesen normális. Szórakoztatja magát, és közben gyakorolja a hangképzést. Ő még nem tudja, hogy majd magyarul kell neki megtanulni, a magyar mássalhangzókészlettel és nem kínaiul vagy busmanul.
2014. okt. 31. 22:08
 8/11 A kérdező kommentje:

igen a nyál is mosolyogni való, néha már lassított felvételszerűen látom ahogy jön felém :)

akkorhát csak szimplán olvadozgatok, nem elemezgetek, ha ez a normális.

2014. okt. 31. 22:29
 9/11 A kérdező kommentje:

utolsó viszont már most különbséget tesznek nyelvek között!

amikor "külföldiül" szólok hozzá, elkerekedik a szeme és hosszasan figyel és nem tudja hova tenni

meg hallottam olyat, hogy van két idegennyelv, amiben a felnőtteknek az egyik betű teljesen azonos hangzású, míg az anyanyelvet tanuló babák viszont még tudnak különbséget tenni köztük

2014. okt. 31. 22:33
 10/11 anonim ***** válasza:

az én babám is ezt csinálja..én hol magyarul, hol franciául beszélek hozzá..apja meg csak franciául, eddig még nem nézett rám elkerekedett szemekkel :D

bár én nem is elemeztem ki igy, hogy miket "tud"... :S

2014. okt. 31. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!