A gyerek orvosom (szerintem) tiszta hülyeségeket beszél, nektek mi a véleményetek? Lécci olvassátok el.
Szia!
Bár az én fiam soha nem evett tápszert, én a helyedben igenis adnék enni a babának. Persze nem 3x annyit, de azért nehogy már éhezzen szegénykém.
A tápszeres babáknál szerintem a hozzátáplálást is hamarabb el lehet kezdeni, természetesen ezt is csak szépen lassan, fokozatosan.
Ez így elég furcsa. Haegy picivel többet adsz neki a tápszerből nem hiszem hogy baja lesz. 4 hós kor után szerintem már lassan, fokozatosan el lehet kezdeni a kóstoltatást (almával, sütőtökkel, esetleg tejpéppel). A fő tápláléka még a tápszer kell hogy maradjon, dehát a hozzátáplálás amúgy sem egyik napról a másikra történik. Persze én nem vagyok orvos, de 4 hós kora után szerintem már lehet próbálkozni ezekkel.
Még valami: nem lehet, hogy csak túl mohón eszik a babád és még nem érzi, hogy "leért" a tápszer a pocakjába? Vagyis biztos hogy éhes még?
Az én fiam mindig olyan mohón eszi a tápszert, hogy amikor elfogy elkezd sírni, de pár perc után, büfi után megnyugszik és semmi gond nincs.
Szia!
Szerintem nem lesz baja a babádnak ha egy kicsit többet eszik.Max egy kicsit kövérebb lesz de azt meg úgyis kinövi,vagy a pocakja fájhat ha túleszi magát.Az én fiam (6,5 hós)sajnos 3 hós korától tápszeres.Én mindig egy kicsit többet csináltam neki és annyit evett amennyi jólesett.Az én dokim azt mondta,hogy amire rá van írva,hogy 4 hónapos kortól adható azt adhatom neki.Persze szoktatni kell az új dolgokhoz.Szerintem egy kis gyümölccsel nem ártasz neki.
Kitartás
én sürgősen keresnék a környéken másik gyerekorvost. ugyanis orvost választhatsz nyugodtan másikat, bármikor!
Az, hogy több tápszert eszik, nem annyira jó, de nem azért, mert beteg lesz tőle, hanem mert megfájdulhat a pocija. nem próbáltad neki a 2-es, laktatóbb tápszert adni esetleg? lehet, hogy abból nem kérne többet. Amúgy szerintem mindig annyit adj neki, amennyit kér, tudják ők nagyon jól, mennyire van szükségük!
Gyümivel, zöldségekkel pedig nyugodtan próbálkozz, ha te jónak látod, mert a tápszeres babáknál lehet már kóstolgatni. mire érdemi mennyiségeket fog megenni meginni belőle, úgyis 5-6 hónapos lesz. próbálj gyümilevet kóstoltatni vele, ha az megy, utána a püréket lehet. zöldségek közül a sütőtök és a krumpli lehet az első, ezeket általában szeretik. jó kóstolgatást:-)
ja a dokidhoz még annyit: mondd azt neki, amit hallani akar, és csináld úgy, ahogy te jónak érzed! Az én dokim a mai napig megvan azzal áldva, hogy biztos, hogy tejérzékeny a gyerekem, mert egyszer volt egy ekcémás kiütése. Azóta már kitotoztam, hogy az öblítő ütötte ki. a gyerek már 3 hónapja eszik mindenféle tejterméket, tojást, kenyeret, stb. a doki meg csak írkálja neki a Ha-s cuccokat, meg van veszve vele. hát akkor írja fel neki, tápszert nekem mindegy mit eszik. ha megkérdezi miket eszik a gyerek, felsorolk néhány gyümit meg zöldséget és kész:-) A védőnönk jókat mosolyog rajtam, ő is az én véleményemen van.
Váltsál dokit!!!
Mi is tápszeresek voltunk és még nem volt fiam 4hós már elkezdtem a hozzátáplálást, még jót is tett pl. az emésztésének...
Előtte volt, hogy üvöltött már két óránként a kajáért én adtam neki, 3hós korában meg teát kevesebb granulátummal, mert lehet, hogy néha csak szomjas volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!