Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Cumi leszoktatás? Már napközbe...

Cumi leszoktatás? Már napközben nem kell, de alváshoz még kéri.

Figyelt kérdés
22 hónapos a fiúnk.Pár napja kezdtük el a leszoktatást.Napközben nincs nála,csak alvásnál adjuk oda és este.Hogy lehet megoldani,hogy alváshoz se kelljen neki?Olvasgattam,hogy majd a mikulás elviszi,meg adjuk oda a tündérnek.De szerintem nem értené meg,hogy miért adjuk oda akár a mikulásnak vagy másnak!Milyen leszoktatások vannak még?
2014. okt. 29. 13:34
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Miért akarod leszoktatni?

Nekem nagylányom iszonyatosan cumis volt. Férjem meg nagyon ellenezte, és állandóan téma volt. 1,5 éves korától csak lakásban lehetett, 2 éves korától pedig csak az alvásokhoz. De éjszakára 4 éves koráig megmaradt. 4-ik szülinapja elött pár nappal, oda adta csak úgy az apjának a cumit este és közölte neki már soha többé ez nem kell. Nem sírt, átaludta az elsö éjszakát is cumi nélkül, reggel, pdig közölte, hogy tegyük bele a dobozba a szekrény tetején, mert neki már nem kell. Szóval ekkora érett meg, hogy cumi már nem kell neki, pedig elötte cumizik a 2 éves kistesója.

2014. okt. 29. 13:44
 2/13 A kérdező kommentje:
A gyerekorvos javasolta,hogy napközben ne legyen a szájába.De nem is viseli meg!Az első napon kereste,mert nem volt a helyén a cumi,de annyi többet nem kereste és teljesen elvan nélküle napközben,pedig ő is nagy cumis.Már ideje, hogy leszokjon.
2014. okt. 29. 13:54
 3/13 anonim ***** válasza:
80%

Komolyan nem értem, mi ez a nagy cumi leszoktatási mánia?!

Gondolj bele, te adtad neki a cumit. A gyerekeknek a cumi az nem csak egy tárgy. A cumi az élet fontos része, segít az elalvásban, fájdaloműző, nyugtató dolog. Szereti, az övé. Aztán hirtelen jön anyu-apu és úgy dönt, hogy ő ne szeresse tovább ezt a tárgyat, ne használja, hirtelen éljen nélküle.

Még két éves sincs, hová rohantok a leszoktatással? Mert ha négy vagy öt éves lenne, akkor megérteném, de még bőven belefér, hogy éjszaka cumizzon.

A testi fejlődési szakaszokat sem siettetjük, miért akarjuk, hogy hirtelen lelkileg érjen meg mindenre?! A cumi fontos neki, imádott tárgya. A kedvenc maciját, rongyiját se adatod oda valami idegennek, csak azért mert úgy gondolod, neki már nem kell.

2014. okt. 29. 14:00
 4/13 anonim ***** válasza:
0%
Azért mondjuk mert a fogsorra káros hatással van?
2014. okt. 29. 14:02
 5/13 A kérdező kommentje:
Nem értem,hogy ezen miért kell ennyire kiakadni?Még jó,hogy nem kezdtek el sírni!Agyam eldobom.Ha tudtok szöveget értelmezni,leírtam,hogy nem viseli meg, hogy napközben nincs nála!A gyerekorvos,azért mondta,mert már elkezdett "beszélni " és ne cumival a szájában beszéljen,hanem normálisan!
2014. okt. 29. 14:11
 6/13 anonim ***** válasza:
25%

Jól megválasztott cumi nincs káros hatással a fogsorra!

A fiam óriási cumis volt, két éves kora körül kezdődött, hogy nappalra nem kellett neki, csak elalváshoz. A vége felé már nem is a szájában volt, hanem a markában szorongatta egész éjszaka.

Szép lassan elkoptak a cumijai, együtt dobtuk ki, ha használhatatlan lett, nem vettem újat. Az utolsóról 3 éves kora körül, önként mondott le. Igaz, próbált rávenni, hogy vegyek másikat, nem vettem akkor már. De eszembe se jutott kínozni azzal, hogy elveszem tőle a kedves tárgyát, amihez még annyira ragaszkodik. Azóta van egy kedvenc macija, az lett szent és sérthetetlen.

Egyébként a fogorvos szerint is szépek a fogai.

2014. okt. 29. 14:14
 7/13 anonim ***** válasza:
47%

Nem te írtad, hogy alváshoz még kéri?

Az alvás közbeni cumizás nem egyenlő azzal, hogy nappal a szájában lóg és úgy beszél.

Ha nem tetszenek a válaszok, arról én nem tehetek, te kérdeztél.

Ha azt írom, hogy persze, dobd egyszerre a kukába mindet, nem baj, ha napokig sírva alszik el a gyerek, az jó válasz?

2014. okt. 29. 14:17
 8/13 anonim ***** válasza:

Minden cumi káros hatással van a fogsorra, mert van egy bizonyos vastagsága. Gyerekfogorvos mondta (bölcsis felvételhez kellett fogorvosi igazolás), nem én találtam ki.

Nálunk mindkét gyereknél az elvitték a manócskák sztori jött be, de hoztak neki helyettük valami ajándékot. Pár nap volt csak kemény, 1 héttel később már nem is emlegették.

Egyik ismerősöm húsvétkor szoktatta le a picit, akkor az volt a duma, hogy sok kisnyuszi született és nekik kellenek a cumik.

2014. okt. 29. 14:21
 9/13 anonim ***** válasza:
0%
Már miért aludnának el sírva? Ott van anyuka, ha cumi nélkül nem tudja megnyugtatni a gyereket, inkább ott a baj.
2014. okt. 29. 14:23
 10/13 A kérdező kommentje:
Nagyon nagy zseni vagy!Miért dobnám kukába?Azért,mert neked 4 évesen szokott le róla,minden gyereknek akkor kell?Ha nem kéri napközben,eszébe sincs,akkor most adjam vissza neki?!?Hogy tessék majd 4 évesen visszatérünk rá?Normális válaszok érdekelnek,nem a kioktatásod!Szerintem jó úton halad.Ha valami "baj" van mindig megnyugtatom.Ez nem a cumin múlik!!!
2014. okt. 29. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!