Cumi leszoktatás? Már napközben nem kell, de alváshoz még kéri.
Miért akarod leszoktatni?
Nekem nagylányom iszonyatosan cumis volt. Férjem meg nagyon ellenezte, és állandóan téma volt. 1,5 éves korától csak lakásban lehetett, 2 éves korától pedig csak az alvásokhoz. De éjszakára 4 éves koráig megmaradt. 4-ik szülinapja elött pár nappal, oda adta csak úgy az apjának a cumit este és közölte neki már soha többé ez nem kell. Nem sírt, átaludta az elsö éjszakát is cumi nélkül, reggel, pdig közölte, hogy tegyük bele a dobozba a szekrény tetején, mert neki már nem kell. Szóval ekkora érett meg, hogy cumi már nem kell neki, pedig elötte cumizik a 2 éves kistesója.
Komolyan nem értem, mi ez a nagy cumi leszoktatási mánia?!
Gondolj bele, te adtad neki a cumit. A gyerekeknek a cumi az nem csak egy tárgy. A cumi az élet fontos része, segít az elalvásban, fájdaloműző, nyugtató dolog. Szereti, az övé. Aztán hirtelen jön anyu-apu és úgy dönt, hogy ő ne szeresse tovább ezt a tárgyat, ne használja, hirtelen éljen nélküle.
Még két éves sincs, hová rohantok a leszoktatással? Mert ha négy vagy öt éves lenne, akkor megérteném, de még bőven belefér, hogy éjszaka cumizzon.
A testi fejlődési szakaszokat sem siettetjük, miért akarjuk, hogy hirtelen lelkileg érjen meg mindenre?! A cumi fontos neki, imádott tárgya. A kedvenc maciját, rongyiját se adatod oda valami idegennek, csak azért mert úgy gondolod, neki már nem kell.
Jól megválasztott cumi nincs káros hatással a fogsorra!
A fiam óriási cumis volt, két éves kora körül kezdődött, hogy nappalra nem kellett neki, csak elalváshoz. A vége felé már nem is a szájában volt, hanem a markában szorongatta egész éjszaka.
Szép lassan elkoptak a cumijai, együtt dobtuk ki, ha használhatatlan lett, nem vettem újat. Az utolsóról 3 éves kora körül, önként mondott le. Igaz, próbált rávenni, hogy vegyek másikat, nem vettem akkor már. De eszembe se jutott kínozni azzal, hogy elveszem tőle a kedves tárgyát, amihez még annyira ragaszkodik. Azóta van egy kedvenc macija, az lett szent és sérthetetlen.
Egyébként a fogorvos szerint is szépek a fogai.
Nem te írtad, hogy alváshoz még kéri?
Az alvás közbeni cumizás nem egyenlő azzal, hogy nappal a szájában lóg és úgy beszél.
Ha nem tetszenek a válaszok, arról én nem tehetek, te kérdeztél.
Ha azt írom, hogy persze, dobd egyszerre a kukába mindet, nem baj, ha napokig sírva alszik el a gyerek, az jó válasz?
Minden cumi káros hatással van a fogsorra, mert van egy bizonyos vastagsága. Gyerekfogorvos mondta (bölcsis felvételhez kellett fogorvosi igazolás), nem én találtam ki.
Nálunk mindkét gyereknél az elvitték a manócskák sztori jött be, de hoztak neki helyettük valami ajándékot. Pár nap volt csak kemény, 1 héttel később már nem is emlegették.
Egyik ismerősöm húsvétkor szoktatta le a picit, akkor az volt a duma, hogy sok kisnyuszi született és nekik kellenek a cumik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!