Az baj ha csak hetente 1X főzöm ki a cumijait és amúgy csak forró vízzel elöblítem?
Amióta kúszik-mászik, azóta naponta egyszer sterilizálom, illetve "extra" alkalmak után, mint utcán leejtés :).. (vagy pl. orvosi rendelőben leejtés). Előtte minden használat előtt sterilizáltam.
Amit a 6-os ír az már kicsit több nekem mint lazaság. A kutyakakis utcáról felvéve még meg is nyalja majd visszateszi a gyereke szájába, bravó!!
Kisfiamnál lelkiismeretesen sterilizáltam minden nap folyadékban, kb 3-4 hós koráig, utána csak hetente, majd alkalmanként.
Most 3 hetes a kislányom és kb heti 1szer rakom a cuccokat folyadékba mert nincs időm ezzel pepecselni, figyelgetni hogy csak 1 órát legyenek a folyadékban, majd újra öblítgetni és várni hogy száradjon stb... még kisfiamnak is cumis kell mosni, egész nap mosogatom a holmiaikat, szóval nincs időm...
Viszont én rendesen elmosom az üvegeket és nagyon forró vízben öblítem el őket.
Amúgy a cumi lenyalást én is csináltam, végszükség esetén ez is egy megoldás. Igyekeztem mindig vizet hordani magammal, hogy ha leesik a cumi lemoshassam de volt hogy elmaradt...
Nem kell sterilizáló sem csak mikrózható műanyag tál aminek van fedele.Kicsi víz bele kb 1 dl-1,5 dl be a cumik cumisüveg legnagyobb fokozaton 5 perc s kész is.Felesleges ezreket kidobni ugyanerre bababoltokban és nem is vegyszer.
Nekem 1000 ftból kijött 2 cumisüveg is belefért.
Persze, hogy elmosom és úgy öblítem forró vízzel, de azért a kedvesség és a rosszindulat azért csak úgy sugárzik a válaszodból 12-es. Te aki mindent jól csinálsz és biztos hibázni sem szoktál soha kis okoska!
Igazatok van, mivel a csörgőket is nyalogatja, vesz mindent a szájába és kúszik az ágyon, amit szintén nyalogat, így fertőtleníthetnék lassan mindent. Így valószínű a cumikkal sem fogok másképp tenni. Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!