3 hónapos babának kiforraljam még a cumijait, cumis üvegjeit?
3 hónapos, anyatejes a kisfiam, cumizik és napi 1-2 alkalommal tápszert kap pótlásként. (sajnos nem elég a tejem). Meg pár korty teát is iszik minden nap. Eddig forralva kifőztem miden nap a dolgait. Kell ezt még csinálnom? Meddig csináltátok?
Köszönöm, ha írtok!
Hát őszintén, van aki 1 éves koráig mindent fertőtlenít? Amikor már a baba csomószor megrágott és megnyalt mindent a lakásban? Egy 3 hónaposnak azért még időnként kifőzném, de nem naponta. Mindig, alaposan el kell mosogatni és ennyi. A cumi rész szoktam gyakrabban kifőzni, egy pici lábosban forraltam vizet és abba beledobtam. Ennyi.
Amúgy rendmániás anyuka vagyok, de azért nem sterilizálok mindent...
3 hónaposan még annyira picikék és törékenyek,sokkal fogékonyabbak a bacikra,stb.Én azt javaslom legalább 4-5 hónapos koráig maradjon ez a rendszeresség,esetleg 2-3 napra told el.
6 hónapos kortól lehet heti 1 alkalommal sterilizálni és fokozatosan csökkenteni.
3 hónaposan lett tápszeres a gyerekem, de én hetente 1x talán ha kiforraltam neki a dolgait. Azt mondta a doktornőnk, hogy az új cuccokat mindig főzzem ki, amiket meg sokat használ, azokat jó meleg vízbe mossam el rendesen és elég lesz.
Azt mondta egy 3-4 hónapos babát már nem kell annyira sterilen tartani, mert amint elkezd kúszni mászni, fogzani, annál hamarabb összeszed mindent.
Nekem mikrós sterilizálóm van, úgyhogy annyi időbe kerül sterilizálni, mintha csak elmosnám, úgyhogy én a 7 hónapos kislányomnál még mindent, minden nap sterilizálok, és egy éves koráig még biztos így fogok.
Főzögetni már lehet nem főzögetnék mindent, de a cumi részt azt biztosan. 3 hónaposan eszembe sem jutott volna nem sterilizálni, én max 6 hónaposan lazítanék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!